banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

SU SORUNUN TARİHE GÖMÜLECEK - görüntülü

Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde eskiyen içme suyu hatlarını revize ederek, yeni açtığı su depolarıyla suyu olmayan bölgelere su vermeye başladı.

Kent merkezinin içme suyu şebekesine dahil olan Ş-1, Ş-2, Ş-3 ve Ş-4 içme suyu hatlarından kırsal alanlara verilecek olan su depolarını inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi yetkililerden bilgi aldı.

Şanlıurfa'nın su sorunun tamamen ortadan kaldıracaklarını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerimizdeki kırsal mahallerin su sorunun tamamen ortadan kaldırıyoruz. Bugün itibariyle yeni hizmete giren depolarımızı bir bir dolaştık. Konuklu ve Selçuklu mahallelerini inceleyerek ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde verilen yeni su hattını inceledik. Yeni şebekeleri kurarak gerekli testlerin ardından su veremeye başlıyoruz. Dağ eteği bölgesinde bulunan su deposun inceledik, bu gün itibariyle buradan bölgeye su vermeye başlayacağız"

KARAKÖPRÜ'NÜN SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü'de yaşanan su sorunu tamamen ortadan kaldıracaklarını vurgulayarak "Bu tesisimizden Karaköprü tesisi dediğimiz ormanın arka tarafındaki dinamit deposuna suyu aktararak Karaköprü ilçemizin su sorunun çözmüş olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeleri takip ediyoruz. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz bu projelerin üstünde. Allahın izniyle Şanlıurfa'mızın su problemini tarihe gömeceğiz. Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olsun. Su medeniyettir, su sorunun merkez noktalarda muhakkak çözeceğiz. Emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Şanlıurfa Merkez ve ilçelerde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Ekipleri, 115 kilometre Kanalizasyon hattı, 119 kilometre içme suyu şebekesi, 51 adet yeni tesis ve 291 adet içme suyu kuyusunun iş ve işlemlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.