banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Şanlıurfa'daki Tarihi kemeri çöplüğe çevirdiler...

Kentin çeşitli bölgelerinde bulunan ve birçoğu atıl durumda olan tarihi yapılar adeta yok olmaya bırakılmış. Kamberiye mahallesinde bulunan tarihi su kemeri de bunlardan sadece birisi. Yetkililerin unuttuğu bu su kemeri içinde bulunduğu durumdan kurtarılmayı bekliyor.

Yeteri kadar ilgi görmüyor
Tarihinde çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Şanlıurfa’da tarihi yapılar yeteri kadar ilgi görmüyor. Dünyada hüküm sürmüş bir çok imparatorluğa ev sahipliği yapmış Şanlıurfa, bütün bu devletlerin mimarisinden birer eser barındırıyor. Ancak günümüze kadar gelen bu eserler yetkililer tarafından yeteri kadar ilgi görmüyor.

Çöplerinin içinde yüzüyor
Yok olmaya yüz tutmuş tarihi yapılardan sadece biri olan ve şu anda beton yığınlarının altında kalan tarihi su kemeri gün yüzüne çıkmak için bekliyor. Üstü betondan binalarla kapanan su kemerinin altı ise kanalizasyon sularının ve çöplerinin içinde yüzüyor. İçinde bulunduğu durumdan dolayı çirkin bir görüntüye neden olan tarihi su kemeri ilgi bekliyor.


Azizi Çiftçi/Olay gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.