banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

STV'deki dizinin senaristi emniyet müdürü çıktı

Tahşiye isimli gruba kumpas kurulduğu gerekçesiyle başlatılan ve önceki gün 3. dalgası gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Emniyet Müdürü Bayram Özbek'in Samanyolu TV'deki dizilerin senarist ve diyalog yazarlığını yaptığı belirlendi. Özbek'in Samanyolu'nun ünlü hedef gösterme sahnesi olan "Karanlık Kurul"un da diyaloglarını yazdığı belirlendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Tahşiyeciler isimli gruba yönelik paralel devlet yapılanması tarafından kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Fetullah Gülen'in talimatı ile kişilerin hedef gösterildiğinin belirlendiği Samanyolu Televizyonu'ndaki Tek Türkiye ve Kollama dizilerinin diyalog yazarı bir emniyet mensubu çıktı. 4. Sınıf emniyet müdürü olan Özbek Emniyet Teşkilatı'nın Terörle Mücadele gibi önemli birimlerinde görev yaptı. Bir dönem Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Özbek'in son olarak bir polis okulunda görevli olduğu öğrenildi.

Özbek'in söz konusu dizilerdeki tartışma konusu olan diyalogları kaleme alan isim olduğu ortaya çıktı. Tek Türkiye dizisinin diyalog yazarı olan Bayram Özbek'in bu dizide yer alan "Karanlık Kurul" sahnesinin de diyaloglarını kaleme aldığı iddia edildi. Savcılığı uzun süredir takibinde olan ve ilişkileri çözülmeye çalışılan Bayram Özbek'in evine yapılan baskında da çok sayıda dinleme kaydı ele geçirildiği öne sürüldü. Bu kasetlerin kimlere ait olduğu araştırılıyor. Bayram Özbek'in 17-25 Aralık öncesinde söz konusu dizilerle olan ilişkisini gizlemediği başta Zaman gazetesi olmak üzere birçok yayın organına bu dizilerin diyalog yazarı ve senaristi olduğuna ilişkin beyanatlar verdiği belirlendi.

HEDEF GÖSTERDİ

Bilindiği gibi Savcılık soruşturması kapsamında 6 Nisan 2009'da Fetullah Gülen'in herkul.org adresli internet sitesinde Tahşiyeciler isimli grubu hedef göstermesi sonrasında Zaman ve Bugün gazetelerinde grup ile ilgili çeşitli haberler yer almış Samanyolu TV'deki Tek Türkiye dizinde Tahşiyecileri hedef alan diyaloglar yayımlanmıştı. Grup, Tek Türkiye'deki "Karanlık Kurul" sahnesinde "karanlık örgüt" diye lanse edilmişti. Bu diyalogların ardından açılan soruşturma sonrasında 22 Ocak 2010'da 122 kişi gözaltına alındı. Tahşiyeden tutuklananlar yaklaşık 17 ay hapis yatmışlardı. Tahşiyeciler grubunun Rahle isimli yayın evi bünyesinde Fetullah Gülen'in fikirlerini reddiye yönünde yayımlar yaptıkları gerekçesiyle hedef seçildikleri iddia edilmişti. (Sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.