banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

SGK ve Bağkur borcu olanlar dikkat! Artık faydalanabileceksiniz...


Ünlü, “Bilindiği üzere Genel Sağlık Sigortası ya da 4/b kapsamında olan Bağ-Kur’lular 60 günden fazla süresi geçmiş prim borçları olması halinde sağlık hizmetlerinden faydalanamamaktadırlar. 29.09.2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Genel Sağlık Sigortası ve 4/b kapsamında Bağ-Kur’lular borçlu olsa bile devlet ve üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden 31.12.2015 tarihine kadar ücretsiz sağlık hizmeti alma hakkı sağlanmıştı.

Bu uygulama yapılan değişiklikle ücretsiz sağlık hizmeti 30.06.2016 tarihine kadar uzatılmıştı. Yine bu süre, 28.06.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31.12.2016 tarihine kadar uzatılmıştır. Buna göre Genel Sağlık Sigortası ve 4/b kapsamında BAĞ-KUR borçlarından dolayı sağlık hizmeti alamayan sigortalılar ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler 31.12.2016 tarihine kadar devlet ve üniversite hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabileceklerdir. Bu uygulama sadece devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerindeki sağlık hizmetlerine ait giderler ücretsiz karşılanacak. Özel hastanelerde bu kapsamda sağlık hizmeti almak mümkün değildir. Ayrıca ücretsiz sağlık hizmeti sadece hastanelerdeki muayene, tahlil ve tetkikleri kapsamaktadır. İlaç bedelleri kurumumuzca ödenmeyecektir. Bu hizmetten faydalanmak için herhangi bir işlem yaptırmaya gerek yoktur. İlgili hastane borçlu olanlar için provizyon seçerken MEDULA sistemi üzerinden uygun menüden giriş yapmaları yeterli olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.