banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Şoke Eden Açıklama: BioNTech aşısının koruyuculuğu düştü

ABD'nin en saygın kurumlarından Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi'nden araştırmacılar, çoğu genç ya da orta yaşlı olan ve sağlıklı 46 yetişkin bireyden iki doz aşı olduktan hemen sonra ve 6 ay sonra aldığı kan örneklerini karşılaştırdı.

"ANTİKOR SAYISINDA 10 KAT AZALMA OLUYOR"

Kovid-19'un Delta, Beta ve Mu varyantlarına karşı gönüllülerin yaklaşık yarısının antikor geliştirdikleri görülürken, ikinci dozdan 6 ay sonra antikor sayısında azalma olduğu belirlendi.

Araştırmayı yürüten Bali Pulendran ve Mehul Suthar, "Çalışmamız Pfizer/BioNTech aşısının yüksek seviyede antikor oluşumunu sağladığını ama bu seviyenin 7 aya kadar yaklaşık 10 kat azaldığını gösterdi" dedi.

"ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI BAĞIŞIKLILIĞI YENİDEN GÜÇLENDİRİYOR"

Araştırmayı yürüten bilim insanları Pulendran ve Suthar, "SARS-CoV-2 enfeksiyonuna karşı korunmak hala önemini koruyor. Bu bulgular 6 ile 7 ay sonra destekleyici bir doz aşının SARS-CoV-2 ve varyantlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendireceğini ortaya koydu" diye konuştu.

ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA: GÜÇLENDİRİLMİŞ AŞILARA İHTİYACIMIZ VAR

BioNTech'in kurucu CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin de İngiliz Financial Times'a verdiği mülakatta, Kovid-19'un hayatımızda kalmaya ve mutasyona uğramaya devam edeceğini, gelecek yıllarda güçlendirilmiş Kovid-19 aşılarına ihtiyaç duyulabileceğini aktardı.

KAYNAK: NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.