banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi İnşaatı Yükseliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı Mahallesinde 10 bin metrekare alan üzerinde projelendirilen hayvan rehabilitasyon merkezinde çalışmalar devam ediyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL TALİMAT VERDİ ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanlarına yönelik “Sahipsiz hayvanlar için sıcak ve güvenli barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz” sözü üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Beldiye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 10 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi” çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi. Başkan Beyazgül’ün talimatlarının ardından ekipler çalışmalarına hız verirken inşaat çalışmaları da ivme kazandı. 

10 BİN METREKARELİK ALAN

10 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen proje, geniş barınakları ve yaşam alanları, modern ısıtma ve soğutma sistemlerine sahip olacak. Sokak hayvanlarına konforlu bir ortam sağlayacak merkez tamamlandığında Avrupa standartlarında modern bir rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek.
 
MODERN HAYVAN BARINAĞI ŞANLIURFA’YA ÇOK YAKIŞACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen 3 bloktan oluşan kapalı ve yarı açık alan halinde tasarlanan merkez içerisinde; hayvan ilk kabul ve bakım ünitesi, açık etkinlik alanı, karantina bölümü, yıkama bölmeleri, veteriner hekim odaları, ameliyathane, röntgen odası, kuru yem deposu, kedi ve köpek evi, mutfak ve personel odaları bulunuyor.

SİVEREK HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILIŞA HAZIR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ayrıca sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve ıslah edilmesi amacıyla yapımına başladığı Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezini açılışa hazır hale getirdi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.