banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Siz Evde Kalın Valilik Kapınıza Gönderiyor

Şanlıurfa Valiliği tarafından Koronavirüs salgınının önüne geçilmesi amacıyla alınan karar çerçevesinde dağıtılan bin liralık sosyal yardım destekleri vatandaşın kapısında ödenmeye başlandı. 
Şehir merkezi ve tüm ilçelerde dağıtımına başlanan sosyal yardım çalışmalarına, Polis ve Emniyet Bekçileri ve muhtarlar tarafından da destek veriliyor.
PTT şubelerinde yaşanan yoğunluğun ortadan kaldırılması amacıyla hak sahibi tüm vatandaşların yardım ödemeleri, sadece adreslerinde kendilerine yapılıyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren Kaymakamlıklarca görevlendirilen ekipler, tüm ilçelerdeki hak sahibi vatandaşların adreslerine bizzat giderek, yardım ödemelerini gerçekleştiriyor.
1000 TL’lik ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında, hâlihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılıyor. Yardım almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak başvurular ise kabul edilmiyor.
PTT şubelerinde yardımların dağıtımına yönelik ise hiçbir işlem yapılmıyor. PTT kartı olan vatandaşların ödemeleri de sadece evlerinde, elden yapılıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.