banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Siverek'te Esnaf Kepenk Kapattı

 

DEDAŞ’ın kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek ve elektrik sayaçlarının daha rahat okunabilmesi amacıyla başlatmış olduğu “Elektrik sayaçlarının dışarıya çıkarılması uygulamasına” esnaf tepki gösterdi.

Siverek Adnan Menderes Bulvarı esnafı, DEDAŞ ekiplerinin elektrik sayaçlarının dışarıya alınması uygulamasına tepki göstererek kepenklerini kapattı.

Bu sabah saat 10.00 sıralarında polis eşliğinde Adnan Menderes (İnönü) Bulvarına gelen DEDAŞ ekipleri, elektrik sayaçlarını dışarı almak istedi. Elektrik sayaçlarının toplu olarak dışarı çıkarılmasına tepki gösteren esnaf, kepenklerini kapatarak DEDAŞ ekiplerine izin vermedi. Adnan Menderes Bulvarı esnafı, yapılan işlemin yasal bir işlem olmadığını, DEDAŞ’ın polis ekipleri ile beraber gelerek esnaf ile polisi karşı karşıya getirdiğini belirtti. DEDAŞ’ın elektrik kablolarını yer altına alması gerekirken yaptığı ilkel uygulama ile çevre kirliliğine yol açtığını ileri süren esnaf, elektrik sayaçlarının toplu olarak dışarıya alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Esnafın tepkisi üzerine çalışma yapamayan DEDAŞ ekipleri geri çekilmek zorunda kaldı. Esnaf da DEDAŞ ekiplerini alkışlarla protesto etti.

Hatırlanacağı üzere daha önce de Şanlıurfa’nın Birecik ilçe Belediyesi elektrik sayaçlarının sokak direklerine alınmasının görüntü kirliliği oluşturacağı gerekçesiyle yasaklamıştı.

 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.