banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Siverek'ten Sur'a 2 kamyon yardım

Siverek ilçesinde İslami sivil toplum kuruluşları bünyesinde oluşturulan Siverek-Sur Dayanışma Platformunun başlatmış olduğu  “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyasında bugün sona gelindi. Kampanya boyunca 2 kamyon dolusu gıda malzemesi, battaniye ve ısıtıcı toplandı.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Platform yetkililerinden Murat Başaran  “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım”  kampanyasının 3 ayaktan oluştuğunu belirterek, “Kampanyamızın birinci ayağında yardım toplama merkezinde vatandaşlardan gelen nakdi, gıda ve battaniye yardımlarını kabul ettik. İkinci olarak da Siverek Müftülüğü tarafından camilerde toplanan yardımlar oldu. Kampanyamızın üçüncü ayağını da okullarda öğrencilerimizden topladığımız yardımlar oluşturdu. Toplanan nakit paralarla da 400 kolilik gıda malzemesi ve 500 adet çift kişilik battaniye aldık. Toplam 2 kamyon dolusu yardım topladık”

Çatışmaların bir an önce bitmesi çağrısında bulunan Başaran, “Sesimizin ulaştığı her yere çağrımız şudur ki, Silah ile savaş ile hiçbir şeyin halledilemez. Bu çatışma sürecinin bir an önce son bulmasını bekliyoruz. Silah ve savaşın daha fazla yıkım, ölüm ve acı getireceğini düşünüyoruz. Kampanyamıza destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Platform yetkililerinden Cemil Yeşildağ ise kampanyaya destek veren başta Siverek halkı olmak üzere Siverek Belediyesi, Siverek Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Sur’da bir süredir devam eden çatışmaların ortasında kalarak mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemeleri, akşam saatlerinde platform yetkilileri tarafından elden ele verilerek Siverek Belediyesine ait iki araca yüklendi. 2 Kamyon yardım malzemesinin pazar sabahı Diyarbakır'da 72 STK'nın organize ettiği “Sur için yardım” organizasyonu sorumlularına teslim edileceği öğrenildi.(Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.