banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Sınırda bekleyen Suriyeliler alınmaya devam ediliyor


Top sesleri Telabyad kent merkezine yaklaştıkça sınıra gelen halkın sayısı da artıyor. Günlerdir Toprak Mahsulleri Ofisi yanında bekleyen binlerce insanın yanında Akçakale Gümrük kapısının doğusuna da yaklaşık 5 bin insan yığıldı.

Tel örgülere kadar yaklaşan binlerce insan karşıya geçmeye çalışırken güvenlik güçlerinin izin vermemesi gerginliklerin çıkmasına sebep oldu. Sınırda gelen akrabalarını bekleyen yüzlerce insan sınıra doğru yürüyüşe geçerek sınırda bekleyen akrabalarını geçirmeye çalıştı. Bu sırada buna izin vermeyen güvenlik güçleri ile halk arasında kısa süreliğin arbede yaşandı.

Çok sayıda Akrep ve TOMA araçlarının müdahale ettiği gerginlikler olay yerine gelen yetkililer tarafından yatıştırıldı. Sınıra yığılan binlerce insan karşı taraftan su isterken Türkiye tarafında bekleyen halkın onlara su attığı görüldü. Yırtılan tel örgüden geçerken çok sayıda Suriyelinin yaralandığı bazılarının da ezilme tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda güvenlik güçleri ile basın mensupları arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Çok sayıda takviye ekiplerin gönderildiği bölgede tüm güvenlik önlemleri alındıktan sonra sınırdaki hendek kapatılarak buradan tahliye edilecek olan Suriyeliler Akçakale Gümrük Kapısına alınacak. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra Türkiye’ye girişleri kabul edilecek.

Gümrük kapısı önüne yığılan yüzlerce insan akrabalarını karşılamaya hazırlanıyor. Alınan Suriyeliler akrabalarıyla beraber hayata tutunmaya çalışacak. Akrabası olmayanlar ise kendi imkânlarıyla kalacak bir yer bulmaya çalışacak.

Bu arada PYD ve ona destek veren güçlerin birçok koldan kent merkezine yaklaştığı IŞİD’in ise kenti terk eden halka kenti korumak için gitmesine izin vermediği belirtildi.

Sınıra gelenlerin tahliyesi devam ediyor. (Osman Gülebak, Ali Fidancı, Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.