banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Anlaşması Mısır Yönetimini Telaşlattı

Türk SİHA'ları panikletti! ABD ve Avrupa'dan yardım talep etti
Türkiye'nin Fas ve Etiyopya’ya SİHA satacak olması Mısır’ı telaşlandırdı. Kahire yönetimi, satışı durdurması için ABD ve Avrupa ülkelerinden yardım talep etti.

Türkiye'nin Fas ve Etiyopya ile TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) satış sözleşmeleri imzalaması Mısır’ı telaşlandırdı.

Nil'deki bir hidroelektrik barajı konusunda anlaşmazlık yaşadığı Etiyopya’ya SİHA sevkiyatına karşı çıkan Kahire yönetiminin, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden satışı durdurmak için yardım talep ettiği belirtildi.

Türkiye’nin sattığı İHA sistemlerinin Afrika’da dengeleri bozabileceğine vurgu yapan Mısırlı bir kaynak, Kahire ve Ankara arasında temas kurulmaya çalışılırken Etiyopya’ya SİHA satılmasının zaten gergin olan ilişkileri daha da gerginleştireceğini savundu.

KAYNAK: YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.