banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Siirt'te 15 PKK'lı gözaltına alındı

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre,  PKK’nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek, terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik Şirvan Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 14 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında HDP Şirvan İlçe Başkanı Mekin Er ile DBP Şirvan Eş aşkanı Orhan Erbek'in de   bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Firari 2 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

Valilik açıklamasına göre, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda , 4 ruhsatsız av tüfeği, 5 tabanca, 500 paket kaçak sigara, 132 kurusıkı tabanca fişeği, boş kalaşnikof mermi kovanı, bıçak, kenevir tohumu, 20 metre uzunluğunda kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve PKK’yi simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.

Arama yapılan adreslerde ayrıca, delil niteliği taşıyabilecek bilgisayar, cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, CD, kaset, fotoğraf makinesi gibi dijital veri taşıyıcılarına da el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.