banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu'nda '13. Şehit Emanetleri' sergisi açıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği tarafından açılan sergiye katılan Başkan Nihat Çiftçi, "Anadolu topraklarından göğe baktığımızda görmüş olduğumuz bulut, ufka baktığımızdaki bereketli topraklar bize şehidimizi hatırlatır. Akan ırmağın sesi şehidimizin sesi, bayrağımız bize şehidimizin emanetidir. Şehitleri unutmak mümkün değildir. Onların emeğini bize hatırlatan güzel sergiden dolayı tüm emeği geçenleri kutluyorum. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama her zaman bu değerler uğruna mücadeleler devam edecek" dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise "Paha biçilmez, kıymeti ölçülmez, dünyanın en değerli sergilerinden bir tanesinin  açılışını birlikte gerçekleştirdik. Şehitlerimizden yadigar kalan eşyaları Şanlıurfa'da sergileyen Aslı Çalışkan hanıma çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal da "Bu sergiyi açtığımız şehitlerimiz ve onların bize emanet bıraktığı onurlu şehit ailelerimiz ve gazilerimizdir. Mehmetçiğimizin olduğu yerde merhamet polisimizin olduğu yerde vicdan güvenlik korucularımızın olduğu yerde cesaret vardır" dedi.

Sergiyi düzenleyen Şehit eşi Aslı Çalışkan ise "Bu vatanın korunmasında ağır bedeller ödendi. Bunlar vatan uğruna canını feda edenlerin anıları olarak sergilenmeye devam edecek. Bir şehit eşi olarak bilinmesini isterim ki öğretmen, asker, polis, mühendis fark etmez hangi şehit olursa olsun acı sadece sosyal medyada paylaşıldığı gibi değildir. Ağır bedeller ödendiği gibi, acılar da ağır olur" diye konuştu.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz da katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar'a teşekkür etti.

Sergi 18 ekim 2018 tarihine kadar devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.