banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz’dan 18 Mart mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında,
Çanakkaleden günümüze kadar Vatan, Bayrak, Devlet, Millet ve Mukaddes değerlerimiz uğruna Şehit olan bütün Şehitlerimizi rahmet, minnet ve Şükranla anıyorum, Mekanları cennet olsun dedi


Başkan Yavuz mesajında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi;
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
Yaşadığımız coğrafya parçası sadece bir kara parçası, bir toprak parçası değildir. Yaşadığımız bu coğrafyada yıllarca çok büyük bedeller ödedik ve Halen ödemeye devam ediyoruz. Bu kara parçasının uğruna yüzbinlerle şehit verdiğimiz için burası vatan toprağı olmuştur.


Bizler bu kutsal vatan toprakları için dün Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında kimler ile savaştıysak, bugün yine aynı kişiler veya onların tetikçileri ile savaşıyoruz. Çanakkale’de Haçlı ile Hilal’in savaşı vardı. Bugün de Haçlı ile Hilal savaşı vardır. Çanakkale’de atalarımıza karşı diz çökenler yüz yıldır Emellerinden ve ideallerinden vazgeçmediler. O gün bize karşı savaşı kaybeden Haçlı zihniyetinin torunları ile bugün yine savaşıyoruz. 40 yıldır Doğu ve Güneydoğuda savaştığımız PKK Terör örgütü de, 15 Temmuz hain darbe girişiminde savaştığımız FETÖ’de, bugün Afrin’de savaştığımız PYD/YPG’de aynı zihniyetin ürünüdür. Zaman ve mekan değişse de düşman da, senaryo da hep aynıdır.


Başkan Yavuz; Evet üzerinde yaşadığımız toprak sadece bir kara parçası değerlidir. Bunun için mücadele etmek zorundayız. Fakat biz sadece bu kara parçası için mücadele etmiyoruz, sadece kendi ülkemizin geleceği için de mücadele etmiyoruz. Biz bu Coğrafyada islamın ve ümmetin bayraktarlığını yapıyoruz. Biz, umudunu bize bağlayan milyonlarca müslüman için bu mücadeleyi veriyoruz. Biz burayı umut olarak gören bütün dünya mazlum ve Mağdurları için bu mücadeleyi veriyoruz ve vermek zorundayız. Bizimle mücadele edenlerde bunu çok iyi biliyorlar. Biz kendimizi sadece Türkiye olarak görmemeli ve Türkiye olarak düşünmemeliyiz. Biz yüz yıllarca dünyaya hükmetmiş ve gittiği her yere adaleti, refahı, Barış ve huzuru götüren Osmanlı’nın torunlarıyız. Bugün de aynı yolda yürüyoruz. Biz Haçlı gibi asla işgalci ve sömürgeci bir devlet, bir millet olmadık. Yıllarca Barış ve Demokrasi getiriyoruz deyip Irak ve Suriye’yi ne hale getirdiklerini hep beraber gördük ve görüyoruz. Milyonlarca insanı evlerinden, yurtlarından ettiler. Yüz binlerce sivil savunmasız masum insanı katlettiker. Demokrasi getiriyoruz diyenler, bölgeye kan ve göz yaşından başka bir şey getirmediler. Bugün kendi ülkemizin bekası için Afrin’e düzenlediğimiz operasyona gölge düşürmeye çalışan bu Haçlı zihniyeti Türk Ordusu sivil Kürtleri katlediyor algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Afrindeki Kürtlerde, Araplarda, Türkmenler de bizim kardeşimizdir. Asla onları öldürmek için orda değiliz. Bilakis orda teröristlerin zülmü altında olan soydaşlarımızı, din kardeşlerimizi bu zulümden kurtarmak için oradayız. Biz oraya Teröristlerle mücadele için girdik ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu haklı mücadelemiz sürecektir. Biliyoruz ve inanıyoruz ki; sınırlarımızın dışında bize tehdit oluşturan teröristleri temizlersek ülkemiz bir an önce Terör belasından kurtulur.


Bundan dolayı birlik beraberlik be kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde daha çok kenetlenmeliyiz. Bir olmalıyız, beraber olmalıyız, kardeş olmalıyız ve bu coğrafyada kardeşçe yaşamalıyız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Siyasi çekişmeleri ve iç çekişmeleri bir tarafa bırakmalıyız. Çünkü Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bizim buradan başka gidecek ülkemizde yoktur. İnancımız, dünya görüşümüz ve etnik kökenimiz ne olursa olsun, ortak sevdamız Türkiye Cumhuriyeti devleti olsun. Ay yıldızlı bayrağımız olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korusun. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Allah ordumuzu muzaffer eylesin.


Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

 İŞTE 18 MART 2018 PAZAR ÇELENK SUNMA TÖRENİ

10:00             Tören Programı.

Yer:               Osmanbey Yeni Şehitlik Anıtı

11:00             Bediüzzaman şehitliğine (OPET yanı) intikal ve şehit kabirlerine karanfil bırakılması.

12.00             Dergah camiinde, Saat:16.00’da ise Eyüp Peygamber camiinde il Müftülüğü tarafından Mevlit ve Hatim duası okutulması.


14:00             Anma Programı.

Yer:               Milli Eğitim Konferans Salonu.

           *Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

*Kuran Tilaveti.

*Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması.(Şanlıurfa Anadolu Lisesi Müdürü İlhan YILMAZ, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin TURAN, Şanlıurfa Valisi Abdullah ERİN.

*Slayt gösterisi.

*Çanakkale konulu şiirlerin okunması.

*Çanakkale destanıyla ilgili piyes.

*Çanakkale korosu.

*Kapanış.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.