banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Şehidin naaşı dualarla memleketine uğurlandı

Törene Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, çok sayida kurum amiri, emniyet mensuplari, parti temsilcileri, cok sayida vatandaş ve basin mensuplari katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Şükrü kardeşim gibi vatan evlatları olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecek. Dün saat 02:30 civarında memleketimizin birliği, bütünlüğü ve istikbalimiz için zaman gözetmeksizin büyük bir fedakârlık ve özveri ile görev yapan kolluk kuvvetlerimizce tespit edilen hedeflere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlar neticesinde iki vatan haini etkisiz hale getirildi. Bu müdahale sırasında canını hiçe sayan Şükrü kardeşim gibi vatan evlatları olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecek, bu bayrak ilelebet en büyük yerlerde dalgalanmaya devam edecektir. Şükrü Can kardeşimiz ölümlerin en güzeli ile müşerref oldu. Hepimizin kısa bir hayat sürdüğü bu dünyada bu hayatı nihayetlendirmenin en şereflisi ile ebediyete peygamber efendimize komşu oldu.” dedi.
Hainlere anladıkları dilden cevap vermeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Vali Erin, “Açık ve net bir şekilde ifade etmem gerekiyor ki; vatanımızın birliği bütünlüğü, milletimizin birliği ve istikbali için bu millet bütün varlığı ile sonuna kadar mücadele edecektir. Allah’ın izni ile bu terör şebekelerini, bu terör mensuplarına ve bunları destekleyenlere, bunlara arka çıkanlara anladıkları dilden derslerini bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Varlığımız, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz, birliğimiz ve bütünlüğümüz Allah’ın izni ile bundan sonra da daim olacaktır ve daha da güçlenerek daha yüksek makam ve mertebelere gelecektir. Ailemizin acısını ıstırabını elbette anlamaya çalışıyoruz ve ortak olmaya çaba sarf ediyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da yaptığı konuşmada, “Bayrak için, vatan için, mukaddesat için bütünlüğümüz için canını feda eden Şükrü Canlar olduğu sürece, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile yola çıkan; vatanı, barağı ve milleti için gözünü kırpmadan göğsünü siper edip canını vermeyi göze alan yiğitler olduğu sürece, terör örgütlerin maşaları, terör örgütleri, hainler, namussuzlar onları himaye edenler, destek verenler hiçbir zaman emellerine nail olamayacaktırlar. Vatan müdafaası ülkemizin birlik ve beraberliği için verilen şehitler ve dökülen kanlar, hiçbir zaman karşılıksız kalmamış ve kalmayacaktır da. Bölücüler ve hainler hiçbir zaman kazanamayacaklar, kendi karanlıklarında eriyip gidecekler, kendi bataklıklarında kuruyacak ve kendi kanlarında boğulacaklardır. Bu topraklarda asırlardır var olan kardeşlik hukukunun ve barış ikliminin bozulmaması için dün olduğu gibi bugün de yarın da, aziz Türk milletin hizmetinde ülke bütünlüğünü hedef alan saldırılara karşı var gücüyle çalışmaya ve bu uğurda gerekirse canlarımızı feda etmeye devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından yapılan duanın akabinde Şehit Kayadibi, mesai arkadaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde havaalanına götürülmek üzere cenaze aracına taşındı. Şehit Şükrü Can Kayadibi Gap Havaalanından memleketi Ankara’ya uğurlandı. (Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.