banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Şanlıurfa'da İslam Şehitlerine Hatim


Dua İkindi namazından sonra Mevlid-i Halil camiinde Şanlıurfa il Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye Müftüsü Adem Bodur, Memur-Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, Diyanet-Sen Şanlıurfa Başkanı Mehmet Şibak ve Şanlıurfa halkının katılımı ile gerçekleşti.

Şubat ayının, şehadet ayı olması münasebetiyle böyle bir program yaptıklarını söyleyen, Memur-Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, “Özelikle mezhep ayrılıklarının, ırkçılığın fazla olduğu bir dönemde inşallah bu vesileyle birlik ve beraberlik sağlanmış olur. Her coğrafyada, her bölgede ve her ülkede şehitlerimiz var. Bunların önder ve rehber olması en azından bunların yaşam tarzını görerek, İnşallah bu vesileyle birlik ve beraberliği sağlarız. İşte bu şehitlerimizden bazıları şehit Metin Yüksel ve şehit Hasan El-Benna gibi. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.  İnşallah bunların yaşamları bize örnek olur. Bu birlik ve beraberliği özelikle bu günlerde ümmetin birleştirmesinde vesile olur diye bizde böyle bir program düzenledik.  Allah hepinizden razı olsun.” Şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen Şanlıurfa başkanı Mehmet Şibak ise, “Aziz şehitlerimizin şefaatine nail olmak için ve ahde vefa olmak adına onlara bu hatimleri okuduk. Allah onlardan razı olsun mekânları cennet olsun.” İfadelerini kullandı. (Mustafa Gül/HüseyinYetmiş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.