banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Seçimden sonra Çelik'ten  operasyon sinyali

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bugün görevinden alınıyor. Acar, Gülen cemaatine yakın bir isim olarak gösteriliyordu. Ancak bakan Faruk Çelik'in sahip çıkması nedeniyle görevinden alınmadığı iddia ediliyordu.

Seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı'na yeni atama kararnameleri gönderilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, bu kararnamelere onay verdi. Bu çerçevede Başbakanlık Müşavirliğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar atandı. Bir başka deyişle müsteşar, kızak göreve çekildi. Emin Zararsız'ın 2011 Ağustos ayında Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçirilmesiyle boşalan SGK Başkanlığı koltuğuna Fatih Acar oturtulmuştu. Gülen Cemaati'ne yakın bir isim olarak gösterilen Fatih Acar'ın göreve başlamasıyla birlikte, Milli Görüş kökenli personele karşı bir tasfiye hareketi başlattığı iddia edilmişti. Acar, geçen yıl müsteşar olmuştu.

Acar, müsteşarlığının birinci yılında görevinden alındı.

Kritik kurumlardan biri olan SGK'nın iki üst düzey yöneticisi de görevden alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam da, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Pekten de, bakanlık müşaviri olarak tayin edildi.

Son.tv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.