banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Sayıyı Vali Erin Açıkladı: 11 bin 423 Kişi Tahliye Edildi

Vali Erin, Birlik ve Beraberlik Örneği Sergileyen Şanlıurfalılara Teşekkür Etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı günden itibaren can güvenliğinin sağlanması amacıyla Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinden toplam 11 bin 423 kişinin tahliye edildiğini belirterek, tahliye edilen yaklaşık 10 bin kişinin akrabalarının yanına yerleştiğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye sınırı boyunca yuvalanan terör gruplarını bertaraf etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na tüm dünyanın odaklandığını hatırlatan Vali Erin, “Böyle büyük bir operasyonda milletimizin birlik ve beraberlik anlayışını fiilen ortaya koymaları çok anlamlıdır. Can güvenliği nedeniyle Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerimizden 11 bin 423 kişi tahliye edilmiş, bunlardan 1486 kişi kamu kurumlarına ait pansiyon ve misafirhanelere yerleştirilmiş, 9 bin 937 kişi ise akrabalarının yanına yerleşmiştir. Söz konusu vatan olunca varını yoğunu feda etmeyi göze alan milletimizi, akrabalarına kapılarını açan değerli Şanlıurfalıları, evlerinden güvenlik nedeniyle ayrılmak zorunda kalan herkese evini tahsis etmeye hazır olduğunu kamu kurumlarımıza ve sosyal medya aracılığı ile herkese duyuran tüm kardeşlerimi birlik ve beraberliğimize sundukları katkılardan dolayı tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

1486 Kişi Kamuda Barındırıldı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla 5 Ocak 2019 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlayan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinden can güvenliği nedeniyle tahliye edilen 1486 vatandaşı kamuya ait pansiyonlarda misafir etti. 843’ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 643’ü ise Suriyelilerden oluşan misafirlerin ihtiyaç duyduğu gıda, temizlik-hijyen malzemeleri, giyim, yatak ve battaniye gibi ihtiyaçları da İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi tarafından karşılanıyor.

Ayni ve Nakdi Yardımlar Yapıldı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında tahliye edilen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için büyük bir ciddiyetle tespit ve kayıtlar yapan İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, olaylardan etkilenen 1819 kişiye 1 milyon TL’nin üzerinde nakdi yardım gerçekleştirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla gerçekleştirilen nakdi yardımların yanı sıra, Türk Kızılay’ı aracılığıyla da Harran Geçici Barınma Merkezi’nde kalan insanlar için sabah, öğlen ve akşam yemek dağıtımı yapıldı. Pansiyonlara yerleştirilen vatandaşların iaşeleri de yine İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi tarafından temin edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.