banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Savcı Kiraz’ın otopsi raporu açıklandı

31 Mart günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, rehin alındıktan sonra öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi raporuyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sezgin Tanrıkulu adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır.” ifadeleri dikkat çekti.

Başsavcılık ’tan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Şehit cumhuriyet savcımızın 01.04.2015'te saat 01.30'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre, cumhuriyet savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7,65 çaplı silah olduğu tespit edilmiştir. Cumhuriyet savcımızın odasından peş peşe silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir.”

“Sezgin Tanrıkulu adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır”

Açıklamanın devamında, “İstanbul Baro Başkanı sayın Ümit Kocasakal, avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.