banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sarıgül: Van'da yanlışlarımı gördüm
Depremin ardından Van'a giden ve Şişli Belediyesi'nde toplanan yardımları 54 TIR 38 kamyonla deprem bölgesine yollayan Mustafa Sarıgül, "Şişli Belediyesi olarak çok şey öğrendim" dedi.
Götürdükleri yardımlar arasında çadırın olmamasından üzüntü duyduğunu belirten Sarıgül, "Çadır konusuna girmedik, keşke girseydik..." dedi.
Daha önce Gölcük deneyimi yaşadığını ve bu deneyimlerini Van'da paylaştığını anlatan Sarıgül, organizasyonu muhtarlar vasıtasıyla sağladığını belirterek, "Van Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldu. Seçim meydanında değiliz, bu konuda farklı düşünmeliyiz" dedi.
Sarıgül, TIR'ların engellendiği iddialarını yalanlayarak, yardımları köylere ulaştırmada sorun yaşamadıklarını kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a da teşekkür eden Sarıgül, "Yiğidin hakkını vermek lazım. Birebir bir çalışma yaptı. Yarın ya da öbür gün medya çekilip geldikten sonra o gün için ne planların var? Tekrar Van'a gidersek en büyük işi yapmış oluruz" dedi.
KARDEŞ AİLE
1000 aileyi 6 ay boyunca Şişli'de ağırlayacaklarını ve çocukların da Şişli'deki okullarda eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacaklarını belirten Sarıgül, "Kardeş Aile Projesi kapsamında müracaatta bulunan, 1000 evladımızı alıp burada okutmak istiyoruz. 6 aylık bir proje. bizim gücümüz buna yeter. 2000 evladımıza bakmak isteriz. Ama gücümüz bu" şeklinde konuştu. Sarıgül, isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamının da projeye destek verdiğini söyledi. Sarıgül ayrıca, başından beri sosyal medyadan faydalandıklarını ekledi.
"Şişli olarak da çok şey öğrendim. Arama kurtarma ekipleri geliyor. Ama bir organizasyon yok, mesela jeneratör yok" diyen Sarıgül, alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:
- Belediyemizdeki arama kurtarma ekipleri belediyelerde diğer birimlerde çalışan çocuklar, doğruya doğru. Birebir arama kurtarma ekiplerinde görev yapacak kişilerin profosyonel olması lazım.
- Her bölgenin depreme uygun olup olmadığının araştırılması lazım.
- Her belediyenin zemin etüt çalışması yapması lazım. Toprağın jeolojik durumu nedir, ona bakmalı. Her mahallede binanın durumunu test etmek lazım. Kolonların kesinlikle kesilmemesi lazım. Belediyeye şikayet gelmedikten sonra bunu bilemeyiz.
Sarıgül, ayrıca bu gece için vatandaşları, Nişantaşı kafelerine çağırdı. Esnafın bu geceki cirosunun Van'a gideceğini kaydeden Sarıgül, esnafa teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.