banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Şanlıurfa'ya yağış geliyor

Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olan yağışlı havanın bu gün den (09.05.2013) itibaren Şanlıurfa ve çevresinde de etkili olması beklenmektedir. Sağanak ve Gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar yerel olarak zaman zaman kuvvetli olacaktır.

Yaklaşık iki haftadır mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının bu gün (09.05.2013 Perşembe) den başlayarak hafta ortasına kadar 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

Tahmin edilen kuvvetli yağış ve önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek olan sıcaklık düşüşü nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

Beklenen Hadise; Gökgürültülü Sağanak Yağış

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek sağanak ve gükgürültülü sağanak yağışların. Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman. Siirt, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde yarın (Cuma) akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, heyelan vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekledir.

Başlama-Bitiş Zamanı: 09.05.2013 13.00- 10.05.2013 18.00

Hadisenin Şiddeti; Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler; Ani Sel - Su Baskını - Heyelan - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.