banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfaspor'un kupa'da ki rakibi belli oldu

"Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor" sloganı ile bu yıl 52.'si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Müsabakaları kurası, İstanbul Ataköy Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi'nde çekildi.

Yayıncı Kuruluş A Haber'den canlı yayınlanan kura çekimine, Profesyonel Kurul Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri ve Ziraat Bankası yetkilileri katıldı.

Profesyonel Kurul Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, "İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Futbol Federasyonu'na, Türkiye'ye yakışır maçlar izlemeye devam edeceğiz. 1 yıl önce Türkiye'nin bütün sathına yayılan ve tüm illerimizin temsil edildiği Ziraat Türkiye Kupası'nda, çok renkli mücadelelerin yaşanacağına inanıyorum. Burada gerçekleştireceğimiz çekilişle alt liglerimizde yer alan takımlarımız, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımları ile eşleşecek. Sadece takımlar değil, şehirler kucaklaşacak, şehirlerimizin tanıtımı sağlanacak. 2. Tur Müsabakaları kura çekiminin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Koşar'ın konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. 1. Tur'dan yükselen 40 takım ile Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden 36, PTT 1. Lig'de mücadele eden 19 ve Spor Toto Süper Lig'de Avrupa Kupaları'na katılmayan 13 takım yer aldığı kura çekiminde, seri başı olan 54 takım, diğer 54 takımla eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur eşleşmeleri için tıklayınız...

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Müsabakaları 24-25-26 Eylül tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak ve 54 takım 3. Tur Müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

3. Tur Müsabakaları kurasına 27 takım seri başı olarak katılacak ve diğer 27 takım ile eşleşecek. 3 Tur Müsabakaları 29-30-31 Ekim tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre yapılacak.

4 Tur Müsabakaları kurası, 3. Tur'dan yükselen 27 takım ile Spor Toto Süper Lig'de Avrupa Kupalarında mücadele eden 5 takımın katılımıyla çekilecek. Kura çekiminde 16 takım seri başı olacak ve diğer 16 takımla eşleşecek. 32 takımın katılımı ile oynanacak 4 Tur Müsabakaları 3-4-5 Aralık tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur Müsabakaları, 8'i seri başı toplam 16 takımın çekilen kurada eşleşmesi ile 17-18-19 Aralık tarihlerinde yapılacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından 8 takım grup aşamasına yükselecek.

Grup Müsabakaları, 4'er takımdan oluşan 2 grup halinde çift devreli lig usulüne göre yapılacak.

4 takımın seri başı olarak dağıtılacağı kura çekimi ile belirlenmiş 2 grupta 4'er takımla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler seri başı sistemine göre belirlenecek ve seri başı 4 takım kura çekimi ile gruplara eşit olarak dağıtılacak. Diğer 4 takım da yine kura ile eşit olarak gruplara ayrılacak.

Oynanan müsabakaların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım ise, çapraz eşleşme yöntemi ile yarı finalde mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından kazanan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.