banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Şok iddia! DEDAŞ elektrik vermek için mahalleliden özür dilemelerini istedi

Mahalleli 3 gündür verilmeyen elektrik nedeniyle DEDAŞ’a tepki gösterdi Haliliye ilçesine bağlı Dağeteği Mahallesi Küçük Beyazkuyu mezrasına DEDAŞ tarafından 3 gündür elektrik verilmediği iddia edildi.

Duruma tepki gösteren mahalleliler, DEDAŞ yetkililerinin mahalle muhtarı ve sakinlerinin özür dilemesi şartıyla elektrik vereceğini ileri sürdüler.

Yaşanan 3 günlük elektrik sorununu vali yardımcısına ve jandarma yetkililerine iletmelerine rağmen halen elektriğin verilmediği söyleyen Dağeteği Mahallesi Muhtarı Hasan Ethem, bu soruna bir çözüm bulması için yetkilere çağrıda bulundu.

TEDAŞ tarafından kasıtlı bir şekilde elektriğin kesildiğini söyleyen Ethem, “Bütün kurumlara, savcılara, jandarmaya bildirdiğim halde 3 gündür elektriksizim. Küçük Beyazkuyu Mezrasında elektrikler yok. Bilinçli ve kasıtlı olarak DEDAŞ tarafından kesildi. Bu sorunun gidilmesi için vali yardımcısıyla, DEDAŞ kurumundaki bazı kurumlarıyla görüşmüşler. Yapılan görüşmede DEDAŞ’ın bazı müdürleri ‘köy muhtarı ve halkı gelip bizden özür dileyecek’ demişler. Eğer bir suçumuz varsa gelip anlatsınlar. Hiçbir şey yokken gelip hedef alarak özür dilememi istiyorsa benim kanıma dokunuyor. Suç işlemediğim için özür dilemem.” dedi.

“Sorunun giderileceğini söylediler ama halen çözülmüş değil”

 

Yetkililerle görüşülmesine rağmen halen elektriğin verilmediğini söyleyen Ethem, “Yakın akrabalarım vali yardımcısıyla görüşmüşler. Bu sorunun giderileceğini söyledi ama halen bu sorun çözülmüş değil. Yetkililerin bunu duymasını ve Küçük Beyaz Kuyu mezrasının elektrik sıkıntısını gidermesini istiyoruz.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Kurban bayramına yaklaşıldığını ve bu durumun mağduriyetleri daha da arttırdığını belirten Hüseyin Ethem ise “Dağeteği köyünde 3 gündür elektriğimiz kesilmiş diye buraya geldik. Yetkililere bu sorunu bildirmemize rağmen halen elektriğimiz gelmedi. Bayram geliyor kurban keseceğiz. Bundan dolayı elektriğin gelmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.