banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Hilvan’da gözaltına alınan 6 PKK’liden 5’i Erdoğan’a hakaretten tutuklandılar

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 5 kişisi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınan 5 kişinin tutuklu yargılanmak üzere Şanlıurfa Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Hilvan’da “PKK/KCK Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak ve Devlet Büyüklerine Hakaret Etmek” suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden 5’ii ifadeleri alındıktan sonra tutuklandı.

Sabah saatlerinde baskın yapılan adreslerde PKK’ye ait çok sayıda örgütsel doküman ile bu şahıslara ait silah ve mühimmat ele geçirilmişti.

Eş zamanlı yapılan baskınlarda gözaltına alınan Yunus Toprak, MecnunToprak, Hasan Cıdır, Adil Turgut ile Müjdat Turgut isimli şahıslar, Hilvan’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Şanlıurfa cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Zanlılardan Hacı Karakaya ise serbest bırakıldı. (Ramazan Şefkatli-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.