banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Akşemsettin Mahallesinin 15 yıldır bitmeyen yol çilesi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yıllardır devam eden yol sorunu halkı canından bezdirdi.


Eyyübiye ilçesine bağlı Akşemsettin Mahallesi'nde yaklaşık 15 yıldır yolları yapılmayan mahalle sakinleri yetkililerden yollarının yapılmasını istediler.

Akşemsettin Mahallesinde bulunan Müslüm Gülel Ortaokulu'na giden topraklı yolun etrafında korkuluk, bariyer olmadığı için birçok kazanın yaşandığını belirten mahalle sakinleri, çok sayıda öğrencini bozuk yol nedeniyle düştüğünü ve kolunu ya da ayağını kırdığını söyledi.

Mahallenin aydınlatma sorununa da dikkat çeken Şanlıurfalılar, aydınlatma ışıkları olmadığı için mahallenin madde bağımlılarının ve hırsızların mekânı haline geldiğini söyleyerek, çözümün bulunmasını istediler.

Araçların zorlukla çıktığı yolda arkalarında bıraktığı tozdan muzdarip olan mahalleliler, pencerelerini ve kapılarını açmaktan korkuyor. Yıkadıkları elbiseleri tellere asmaktan çekinen ev kadınları çareyi salonda ya da oda içinde asmakta buluyor.

Yolun bozuk olması, yol kenarında bariyer, korkuluk olmadığı için kazaların meydana geldiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Ahmet Kılıç, yetkililere söylemelerine rağmen yıllardır yollarının yapılmadığını belirterek, “Bu okulumuz 15 yıldan beri yapılmış ama yolu yok. Çocuklarımız gidip gelmekte sorun yaşıyorlar. Şahsen çocuğumun kolu kırıldı. Çocuğumuzu okula göndermediğimizde de 'neden göndermiyorsunuz' diyorlar. Göndereceğiz ama yol yok. Yolun halinin görüyorsunuz. Belediye başkanı, Vali bey gelip yolları gördü. Milli eğitim müdürü ve fen işleri müdürü, 'gelip yolu yapılacaklar' dediler ama hâlen yapılmadı. Yolu yapmıyorlarsa okulu da orada yapmasınlar. Neden okulu yaptılar o zaman. Bütün mahalle olarak şikâyetçiyiz.” dedi.

Köyler ve ovalarda yolların yapıldığını ama Şanlıurfa merkezde bulunan bu mahallede yolun yapılmadığını sözlerine ekleyen Kılıç, “İlkokula giden çocuğumuzu başka okula aldılar. Bu okulu ikiye bölerek orta sınıf öğrencileri buraya, ilkokul sınıf öğrencilerini de uzak bir okula gönderdiler. Bu sorun daha büyüktür. Çocuğumuz tek başına buradan okula kadar gidiyor. Urfa merkezde oturuyoruz ama yolumuz yok. Köylerde, ovalarda, tepelerde yol yapıyorlar ama belediye kulağımızın dibinde 100-200 metrelik bir yolu yapamıyor.” şeklinde konuştu.

Yol sıkıntısıyla birlikte akşamları ışıklandırma sisteminin olmamasından dolayı karanlığa büründüğünü söyleyen diğer bir mahalle sakini Seccan hanım ise “Bu yolda öğretmen bile gidip geldiğinde sıkıntılar yaşanıyor. Buralarda çok toz var. Çocuklar gidip geldiğinde çamurlu ve tozlu oluyor. Gece de ışıklandırma sistemi olmadığı için karanlık oluyor. Zamanında çok protesto ettik, şikâyet ettik ama hiçbir işe yaramadı. Oylarını topladılar sonra da gittiler.” ifadelerini kullandı.

Yakınlarındaki okulun ortaokul ve ilkokul olarak ayrılmasıyla ayrı bir sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Seccan, şöyle devam etti: “Okulumuzu bölerek büyüklerini burada küçük öğrencileri de çok uzak bir okula gönderdiler. Çocuklarımız çok uzak okula gidiyor ve servis tutamıyoruz. Servis buraya gelmiyor. Kendi imkânlarımızla götürüp getiriyoruz. Sabahın erken saatinden gidip akşamda çok karanlık olduğu vakitte geliyorlar. Bu da kötü oluyor.”

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Seccan, “Yetkililere çağrımız şudur. Hep Yenişehir, Karaköprü gibi yerlere hizmet ediyorlar. Biraz buraya hizmet etsinler. Çocuklarımıza burada bir park yapsınlar. Çocuklar çok zorluk çekiyor. Mahallede arabalar gidip geldiği için çocukları dışarıya bırakamıyoruz. Burada bir bakım yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

(Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.