banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa'da şehitler için dua programı...




Ceylanpınar İlçe Müftülüğü tarafından, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Zahiriye Camii’nde her gün yatsı namazından sonra dua programı düzenliyor.  Dua programına katılan Şanlurfa İl Müftüsü İhsan Açık, eda edilen yatsı namazının ardından Ceylanpınarlılara hitap etti.

İlçe Müftüsü Usame Anlagan’ın kıldırdığı yatsı namazından sonra başlayan programda konuşan İl Müftüsü Açık, konuşmasına Hz Muhammed’e salat ve selam getirerek başladı. Açık, darbe girişimine karşı direnen Türkiye halkına teşekkür ederek, darbe girişiminin püskürtülmesinden dolayı Allah’a şükretti.

15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye halkının büyük bir imtihan geçirdiğini belirten Açık, “Allah’a şükrediyoruz. Vatanımıza, devletimize, milletimize sahip çıktık. Hamd ve şükür ediyoruz. Rabbim kalplerimize gerçekten şecaat verdi. Rabbimiz o anda korkuyu yenmeyi nasip etti. Ve bir anda insanlar tankların, uçakların karşısına çıkarak ölmeyi, şehid olmayı göze aldılar. Rabbim milletimizden bu dik ve onurlu duruşundan dolayı razı olsun. Kadını erkeği, çocuğu, yaşlısıyla dediler ki ‘biz vatanımızdan çıkmayacağız. Bu vatan üzerinde birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız. Şahsiyetli yaşayacağız’ ve elhamdülillah dünya da bunu gördü. Allah’ın izniyle bundan böyle kimse bu milletle karşı karşıya gelmez.” dedi.

“Bu darbeyi 3 şey önledi” diyen Açık, “Sebepler çoktur ama bu 3 sebep çok önemlidir.  Birincisi; milletimizin sağduyusu ikincisi; milletimizin ensar oluşu özelikle Şanlıurfa ve Ceylanpınarlılardan Allah razı olsun Suriyeli kardeşlerinize el açtınız. Kardeşlerinize evlerinizi, bahçelerinizi, dükkânlarınızı ve her şeyinizi verdiniz. Bunlardan dolayı bu milletimiz ensar olma vasfı kazandı. Üçüncüsü; nerde bir darda, sıkıntıda, nerde bir afet varsa oraya yardım ettiniz. Mazlumların gözyaşlarını sildiniz. Bunlardan dolayı Allah’u Teala bu belayı önlemiş oldu. Rabbimize şükrediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve yaralananlar için yapılan dua ile sona erdi. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.