banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa'nın 5 bin km yola ihtiyacı var

İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu tarafından Şanlıurfa Polisevi’nde verilen yemekte bir konuşma yapan Vali Güvenç, İl Genel Meclisinin çalışmalarının şehrin her kesiminden takdir topladığını dile getirdi. Devletin en eski, en devredilmez görevinin asayiş ve güvenliği sağlamak olduğunu ifade eden Vali Güvenç, “Asayiş hizmetinin yürütülmesi sırasında Emniyet Müdürlüğümüz bu güne kadar ne talep ettiyse İl Genel Meclisimiz bu talepleri yerine getirdi” dedi. Bu sayede suç ve suçluyla mücadelede önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Güvenç, vatandaşın artık kendini daha güvende hissettiğini sözlerine ekledi. Emniyet güçlerinin yeni ve modern ekipmanlarla halka güven verirken, suçluya da tedirginlik hissettirerek caydırıcılık sağladığını anlatan Vali Güvenç, emniyet güçlerine verilen destekten dolayı İl Genel Meclisine teşekkür etti. Vali Güvenç, sadece emniyet hizmetlerinin değil, birçok önleyici hizmetlerin de emniyet güçleri tarafından yürütüldüğünü aktardı. Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerle çocukların meslek edindirme kurslarına ve çeşitli sosyal faaliyetlere dâhil edildiklerini belirten Vali Güvenç, bunun Türkiye’de yaşanan değişimin ve gelişimin göstergesi olduğunu ifade etti. Artık vatandaşına huzur ve güven veren bir polis anlayışına geçtiklerine değinen Vali Güvenç, verilen hizmetlerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini söyledi.

 

Vali Celalettin Güvenç, İl Özel İdaresi tarafından verilen hizmetlere de değinerek, yapılan çalışmalarla yol ve içme suyu sorunlarında da önemli mesafeler alındığını bildirdi.  Geçtiğimiz yıl bin

500 kilometre yol yapıldığını ifade eden Vali Güvenç, “Beş bin km’ye daha ihtiyaç var. Gücümüz yettiğince bunları yapıyoruz. Büyükşehir olmadan bu yılı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Büyükşehir teşkilatı kuruldu kuruluyor derken köylüyü mağdur etmememiz, bu yıl en büyük hizmeti yapmamız lazım. Sayın Bakanımızın gayretleriyle merkezi idareden yollar için ekstra bir kaynak alabilirsek çok daha iyi olacak. Önümüzdeki yıllarda köylümüzün rahat edebilmesi için bunu yapmaya mecburuz. Bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmaları yürütürüz. Yaptığımız işin zevkini ve halkımızın duasını alırız” dedi.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz bugüne kadar sadece İl Emniyet Müdürlüğüne değil her alanda projelere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “İlk etapta yerimizi SGK’ya verdik. Baroya yer verdik. Cumhuriyet Başsavcılığına ek bina için yer verdik. İl Emniyet Müdürlüğümüzün de talepleri vardı. Bu taleplerini yerine getirmeye çalıştık” dedi. Güvenlik olmazsa ne turizm ne ticaret ne de siyaset olur diyen Yavuz, “14 aylık bir süremiz kaldı. Bu süreçte şehrin menfaatine olan her projeye destek vereceğimize Sayın Valimizin huzurunda söz veriyorum” dedi. Yavuz, yapılan çalışmalarda meclis üyelerinin de emeği oluğunu ifade ederek tüm meclis üyelerine de ayrıca teşekkür etti.

 

Polisevinde verilen yemeğe ev sahipliği yapan İl Emniyet Müdür Mehmet Likoğlu ise yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bu yana çalışma şevkinin daha da arttığını ifade ederek; “her geçen gün bu şehre daha güzel ne katabiliriz, şehrimizi Türkiye ve dünya gündemine nasıl daha iyi getirebiliriz arayışı içerisindeyiz” dedi.

 

Mehmet Likoğlu; “Göreve geldiğim günden bugüne başta Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizin koordinesinde ve sizlerin desteğiyle inşallah önümüzdeki süreçte de çok daha güzel hizmetler vermek için elimizden gelen gayreti arkadaşlarımızla birlikte göstermeye devam edeceğiz” dedi. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin çok büyük desteğini aldıklarını kaydeden Likoğlu, Alınan bu desteği bu şehre ve bu şehirde yaşayan insanların hizmetine sunmak için çalıştıklarını ifade etti.

 

Önümüzdeki süreçte de güzel projelerin olacağını sözlerine ekleyen Likoğlu, bunlardan en önemlisinin İl Özel İdaresine ait arsada yapılacak olan Emniyet Müdürlüğü Kampüsü olduğunu belirtti. Kendilerine verilen destekten dolayı Başta Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç olmak üzere katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Likoğlu, birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmaların devam ettirilmesini dileklerinde bulundu.

 

Gece şehrin gelişimine katkıda bulunanlara plaketlerinin verilmesinin ardından sona erdi. Düzenlenen yemeğe Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz ve meclis üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.