banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa Atatürk Orman alanına giriş ateş bahasına!

Urfalıların en çok rağbet ettiği piknik alanlarının başında bulunan Atatürk Orman alanı hafta sonları adeta dolup taşıyor.
Atatürk Ormanına girişlerin pahalı olması ayrıca Park orman mesire alanında tuvalet kuyrukları, vatandaşı bıktırdı. Özellikle hafta sonları yoğun olan Ormanda vatandaşlar, yıllardır şikâyet ettikleri bu sorunun giderilmemesinin öfkesini ve şaşkınlığını dile getirdiler.

Urfalıların en çok rağbet ettiği piknik alanlarının başında bulunan Atatürk Orman alanı hafta sonu doldu taştı. Park orman mesire alanında tuvalet kuyrukları, vatandaşı bıktırdı. Özellikle hafta sonları yoğun olan Ormanda vatandaşlar, yıllardır şikâyet ettikleri bu sorunun giderilmemesinin öfkesini ve şaşkınlığını gizleyemediler.

Ayrıca Atatürk Ormanını girişlerinin de çok pahalı olduğu belirten vatandaşlar Urfa’nın en yeşil alanı olmasına rağmen girişlerin çok pahalı olduğunu belirterek Gaziantep Ormanına ve Hayvanat Bahçesine girişlerin bu kadar pahalı olmadığını belirten vatandaşlar adeta bu duruma isyan ettiler.

Urfa’da ailecek hafta sonlarını geçirebilecek alanların çok az olduğunu belirten vatandaşlar bu defa da bu yerlerin giriş ücretlerinin yüksekliğinden yakındılar.

Urfalı piknikçiler zaten etin pahalı olmasından dolayı genellikle tavuk pişirdiklerini ve tavuk fiyatlarının 7-8 TL arasında değiştiğini ama maalesef orman girişine araba ile geldikleri zaman 10 TL gibi bir ücret vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek bu ücretlerin makul bir seviyeye çekmelerini beklediklerini ifade ettiler.

Urfa’da hava sıcaklıkların yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde özelikle hafta sonları Urfalıların ailesi ile gidebileceği ender yerlerden biri olan Ormanda da girişlerin yüksek olduğunu belirten vatandaşlar buna rağmen hafta sonunda parklara ve piknik alanlarına akın etti.

Ağaç alanları ve yeşilliğin az olduğu Urfa’da vatandaşlar nerede bir ağaç bulsular altında piknik yaptılar. Hafta sonunu parklara giderek ve piknik yaparak geçiren halk sıcakların 36 dereceyi bulmasıyla yeşil alanları doldurdu. Güzel havanın hafta sonu ile birleşmesini fırsat bilen halkı, çoluk çocuk genç yaşlı demeden soluğu park orman alanlarında aldılar. Yetişkinlerin sohbet ederek vakit geçirdiği park alanlarında, çocuklar da sıcak havanın tadını futbol, ip atlayarak çıkardı. Özelikle piknik alanların vaaz geçilmezi mangal ve Çiğköfte yemekler yapılarak yenildi.

Ailesi ya da arkadaşlarıyla Atatürk Orman alanında piknik yapmak ya da gezmek için gelen vatandaşları bekleyen ayrı bir acı bir sürpriz daha vardı. Tuvalet sorunu giderilmediği için piknik yapmaya gelenler, tuvaletlerin önünde kuyruk oluşturuyor. Mesire alının bir bölümünde yer alan tuvaletin bir bölümün arızalı olması tek taraflı çalışması ve Kadın- Erkek aynı yerde sıraya girmesi vatandaşları öfkelendirdi.

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar tuvaletlerin yetersizliğinden, pis olmasından ve yetkililerin ilgisizliğinden son derece şikâyetçi oldular.
Bazen bu kuyruklarda yarım saat bile beklediklerini ifade eden vatandaşlar, bu ayıba bir an önce son verilmesini istediler ve “Bazen misafirlerimizi alıp geliyoruz buraya. Ama yaşanan bu tuvalet rezaleti karşısında biz de rezil oluyoruz. Bu durumdan utanıyoruz. Artık bir çözüm bulsunlar diye konuştular.

 Kaynak: urfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.