banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Şanlıurfa Şehit ailelerinin Çanakkale gezisi


Şanlıurfalı Şehit aileleri ve Gaziler Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Çanakkale'nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezerek tarihi ruhu yaşadılar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği şehit aileleri ve gaziler için Çanakkale'ye ücretsiz bir gezi düzenledi. 126 kişi, 23 Mayıs 2016 pazartesi günü saat 13:00'da Şanlıurfa Gap Hava Alanından hareket etti. Çanakkale'nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezerek tarihi ruhu yaşayan gazi ve şehit ailelerinin ve Gazilerin uçaklı gidiş ve geliş ulaşımlarını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi karşıladı bir haftalık gezi organizasyonları, rehber ve yemek ihtiyaçlarında Şanlıurfa ve Çanakkale Valiliği tarafından karşılandı.

Rehber eşliğinde yapılan gezide, Akbaş Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahin Dere Şehitliği, Çanakkale (Mehmetçik) Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Sargı Yeri (Zıhındere) Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı ve Kemal Yeri gibi tarihi atmosfere sahip yerler ziyaret edildi.

“Çanakkale Bizim İçin Önemli Bir Yer”

7 gün süren gezinin ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, şehit ve gazi ailelerine Çanakkale ruhunu yerinde yaşatmak amacıyla gezi düzenlediklerini belirterek şehit yakınlarımızı gazilerimizi ve ailelerini tarihin yazıldığı toprakları görsünler o duyguyu yaşasınlar diye bir gezi programı düzenledik. Çanakkale bizim için önemli bir yer. Orada destan yazan aziz şehitlerimiz yatıyor. Vatanı, milleti, inancı ve onuru için yaşamlarını feda eden ve kanlarıyla suladıkları Çanakkale'yi geçilmez ilan eden şehitlerimizi ziyaret ettik. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz geziden oldukça memnun döndük, bizler için de büyük bir moral ve motivasyon oldu” dedi.

“Kimse Huzurumuzu Bozamayacak”

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Yavuz, “Türkiye’miz son dönemlerde yaşanan terör olaylarından sonra kritik bir dönemden geçiyor. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin huzurunu ve kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Çanakkale gezisinin çok verimli geçtiğini belirten Başkan Yavuz Şehit ve Gazi aileler Çanakkale ruhunu bir nebze de olsa yaşama fırsatı bulduklarından dolayı Şanlıurfa Valilisi İzzetin Küçük’e Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifçi’ye ve Bir Hafta Boyunca Bizleri En iyi şekilde Ağırlayan Çanakkale Valisi Sayın Hamza Erkal’a ve gezi boyunca kendileriyle ilgilenen yetkililere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.