banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Şanlıurfa'dan Halep'e 2 yardım TIR'ı

İnsani Yardım Platformu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve çok sayıda STK başkanının katılımıyla Suriye’deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere, içerisinde gıda, temizlik ve yaşam malzemeleri bulunan 2 adet yardım TIR’ı gönderdi.

Yardım TIR’larının Suriye’deki Halep kentine gönderildiğini dile getiren Vali Küçük, “Biz sadece Türkiye’ye gelen insanlara bağrımızı açmadık. Çevre ülkelerde olan bütün, mağdurlara da buradan yardım ediyoruz. Suriye Platformuna ve bu yardımı yapanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Küçük daha sonra STK başkanları ile birlikte TIR’lara yardım malzemelerinin yüklenmesinde yardım etti.

Suriye’deki savaşın iç savaş olmaktan çıkıp devletlerin güç yarışının gösterildiği bir alan haline geldiğini belirten Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu üyesi Adil Saraç, Suriye’deki savaşın 3-4 ay sonra 5’inci yılına gireceğini dile getirdi. Saraç, “Allah orada ve memleketlerinden uzaklaşanlara yardım etsin. Türkiye’de, Avrupa yollarında, denizde boğulan, hayatını veren insanların Allah yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Şimdiye kadar bin 70 TIR yardımda bulunulduklarını ifade eden Saraç, “Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları, İnsani Yardım Platformu olarak, ulaşılması ve dağıtılması mümkün olan yerlere, 222 ve 223’üncü TIR’larımızı gönderiyoruz. Urfa içinde, ilçe ve köylerinde yaşayan Suriyeli insanlara ise şu ana kadar 847 TIR yardım malzemesi gönderildik.” diye ekledi. (Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.