banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Urfa karta yapılan zamma vatandaştan tepki

Şanlıurfa’da yeni yılla birlikte şehir içi ulaşım fiyatlarına zam yapılması ve yaşlı ile engellilere tanınan aylık ücretsiz limitlerinin düşürülmesi halkın tepkisine neden oldu.

Sabahın erken saatlerinde işe gitmek üzere yola çıkan birçok vatandaş, ulaşıma yapılan zam karşısında şaşırırken kartları sıfırlanan yaşlı ve özürlü vatandaşlar da kart dolum merkezlerine akın etti.

Ücretsiz ulaşım kartları yılda bir defa yenilenen yaşlı ve engelli vatandaşlar, sıfırlanan kartlarını tekrar onaylatmak için kart dolum merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kartlarının sıfırlanmasının kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi.

Yaşlı ve engelli vatandaşların ücretsiz şehir içi ulaşım kartında aylık binme hakkının 90 defadan 60 defaya indirilmesine de tepki gösteren vatandaşlar, diğer illerde olmayan bu uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda; 90 kuruş olan öğrenci taşıma ücreti 1 lira 10 kuruşa, 1 lira 10 kuruş olan tam ücret ise 1 lira 50 kuruşa çıkartılırken yaşlı ve engelliler için ücretsiz ulaşım uygulamasında bazı değişiklikler yapıldığı belirtildi.

Öte taraftan BELSAN A.Ş Ulaşım Müdürü Abbas Güçlü ise ulaşımdaki değişiklerle ilgili konuşmak istemediğini söyledi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.