banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'da Şiir Meclisi kuruyor

ŞİİR MECLİSİNDE ŞEHİTLER AYI
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi her ayın son haftasında "Şiir Meclisi" kuruyor.
"Şehitler Ayı" olduğu için Şubat ayı meclisi bu konuya ayrıldı.
Programın başında bu ay içinde şehit edilenlerden İskilipli Atıf Hoca, Hasan El-Benna, Malcolm X, Metin Yüksel, Suriye'deki Hama, Yahudlerin el-Halil, Ermenilerin Hocalı katliamları ve en son Mısır'da idam edilen dokuz genç anıldı, ruhlarına Fatiha'lar okundu.
Daha sonra katılımcılar Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine", Erdem Bayazıt'ın "Savaş Risalesi", Mehmet Akif İnan'ın "Mescidi Aksa", Bülent Sönmez'in "Ortadoğu'ya Mektuplar-Azize 1-2" Ferman Karaçam'ın "Seni de Vururlar Ey Acı", Nazım Hikmet'in "Kız Çocuğu" şiirlerini okudular.
Programa katılan Filistin Yazarlar Birliği Başkanı Ramazan Ömer ise "Türkiye'ye Teşekkürler" şiirini Arapça okudu, çevirisi de okundu.
Gazelhan Musa Kaldı ve Udi Mustafa Böke öncülüğünde başta Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü ve Urfa Kurtuluş Türküsü olmak üzere kahramanlık türküleri söylendi. Ayrıca şairler kendi şiirlerini seslendirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.