banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy İrfan Güven Taşyaka Haliliye

Gözaltına alınan 4 PKK'li tutuklandı

Şanlıurfa merkezde ve Birecik'te PKK adına faaliyet bulundukları belirtilen 4 kişi gözaltından sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İzinsiz yürüyüş, örgüt üyesi olmak ve örgüte yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle geçtiğimiz Pazartesi günü Zine Ö., İsmet B., Nergis O. ve Alaattin T gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşmanın devam ettiği öğrenildi.

PKK'ye eleman kazandıran kadın tutuklandı

Öte yandan, dün Viranşehir'de PKK'ye elaman kazandıran Nazile T. isimli bir kadının da gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı belirtildi.

Nazile T.'nin daha önceden Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği belirtilirken PKK'ye eleman temin etmek üzere Şanlıurfa'ya geleceği bilgisine üzerine yol kontrolü yapıldı. Yapılan kontrollerde durdurulan bir araçta bulunan Nazile T. gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Nazile D, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, 'Terör örgütü üyesi olmak, silahlı eyleme katılmak ve terör örgütüne eleman temin etmek' suçlarından tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.