banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ziyaretlerde Bulundu. ile anlaştı Sulama Birlikleri Kasımpaşa

URFA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İNŞAATI STARTI VERİLDİ

Eski Sanayi Sitesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir ile TOKİ arasında yapılan protokol dahilinde, daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Hal Pazarının bulunduğu alanda 333 adet bağımsız yapı istimlak edilip yıkımının ardından alanın TOKİ'ye devri gerçekleştirilmişti.

Şanlıurfa'da gelişimi ve dönüşümü gerçekleştirmek adına Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, projenin devamını oluşturan Eski Sanayi Sitesinde istimlak, kamulaştırma ve yıkım çalışmaları ise mülk sahipleriyle yapılan mutabakatlar neticesinde bölgenin kaderini değiştiriyor.

Öte yandan geliştirilen vaziyet planına göre bölgede geniş kapsamlı modern yapılaşma çalışmasına başlanan Eski Sanayi Sitesi Projesi'nin 1.Etap 1.Bölümünde (Eski hal Pazarında) 6 İşyeri, 88 Ofis, 463 Ticari Dükkan ve Kapalı Otopark yapılacak.

Revize edildiği için bir süre bekleyen Proje'nin inşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte yapılan modern yapılar Şanlıurfa'ya yeni bir görünüm kazandıracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.