banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Siverek, Viranşehir ilçeleri ile Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünün kentte organize ettiği Kutlu Doğum etkinlikleri tüm güzelliğiyle sürüyor. Platform Siverek, Viranşehir ile Bozova'ya bağlı Sığırcık köyünde halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlendi.

“Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlikler Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından mevlit okundu, ilahiler seslendirildi.

Siverek'teki etkinliğin başlamasına saatler kala genç, yaşlı, kadın ve çocuk, ellerinde tevhit bayraklarıyla salâvat ve tekbirler getirerek etkinliğin yapıldığı alana geldi. Alanın girişinde kadın ve erkekler, ayrı kontrol noktasından içeri alındı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların ve genç kızların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Sunuculuğunu Abdurrahim Sımak’ın yaptığı programa konuşmacı olarak bölge alimlerinden Vedat Turgut katıldı. Program öncesinde küçük çocuklar tarafından Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde kardeşlik ve barış çağrısı yapıldı.

Açılış ve selamlama konuşması için sahneye çıkan İkra-Der Başkan Yardımcısı Eğitimci Mehmet Aydın, derneklerinin kuruluş gayesine değindi.

Programa konuşmacı olarak katılan bölge âlimlerinden Vedat Turgut, peygamber efendimizin örnek hayatından tablolar sundu.

Siverek halkının etkinliğe katılarak peygambere olan sadakatini bir kez daha gösterdiğini belirten Turgut, “ Peygamber Efendimiz, Medine’ye doğru hicret ederken, Medine halkı, Medine dışında peygamber efendimizi karşılamaya gitmişlerdi. Bir taraftan kadınlar, bir taraftan erkekler ve önlerinde küçük çocuklarla, Talael bedrularla, hoşgeldinlerle, Peygamber Efendimizi karşıladılar. Bugünde Siverek halkı bir tarafta erkekler, bir tarafta kadınlar, önlerinde küçük çocuklarla onun için düzenlenen etkinliğe gelerek Hz. Muhammed’i karşılamaktadırlar”

"Yüzbinler Hz. peygamber için bir araya geliyor"

Peygamber Sevdalılarının, düzenledikleri etkinliklerle insanları peygamber efendimizi örnek almaya çağırdıklarını belirten Turgut, “Peygamber efendimizin Hira dağında, Allah-u Teala tarafından peygamber olarak görevlendirmesinin ardından evine doğru giderken, tabiat lisana gelmişti. Dağlar, taşlar, ağaçlar, yapraklar her birisi bir lisan ile “Esselamü Aleyke Ya Resullah" diyordu. Bugün de Türkiye’nin dört bir yanında binler, onbinler, yüzbinler ne bir parti için, ne bir isim için değil sadece peygamber efendimiz için bir araya gelebilmekte, ona alan aşkını, sadakatini dile getirmektedir”

Siverek İkra İlahi grubu Kürtçe Mevlidi şerif okurken, Siverek İkra kız ilahi grubu ilahiler seslendirdi. Program daha sonra ilahi sanatçıları Derviş Madsor ve Zübeyir Badeci’nin seslendirdiği Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça ilahilerle devam etti.

Program daha sonra İkra Tiyatro Grubunun sahnelediği Hz. Bilal’in hayatını anlatan tiyatro gösterisi ile devam etti. Hz. Bilal’in işkence gördüğü sahnede duygulu anlar yaşandığı gözlendi.

Viranşehir’de coşkulu Kutlu Doğum etkinliği

Viranşehir'deki etkinlik kapalı spor salonunda düzenlendi. Etkinliğe Âlimler ve Medreseler Üyesi Muzaffer Karavil Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Fitne, fesat ve günahların çok olduğu bu zaman diliminde bu tür etkinliklerin yapılmasını küçük görmememiz gerektiğini dile getiren Karavil, "Allah ve Resulünü memnun etmek için bir araya gelen sizlerin mükâfatı inşallah çok büyüktür. Günümüzde aydınlar, Avrupalılar en fazla üzerinde araştırma yaptıkları, tartıştıkları kişi Hz. Muhammed(sav)’dir. Cahiliye döneminde olduğu gibi 21. yüzyılda da kurtuluş Hz. Resullulah (sav)’dır. O bu toplumda birbirlerine kinle, nefretle bakan birbirlerini öldüren, kan davası güden, toplumda öyle bir devrim yaptı ki hem de 23 yılda. Bugün bilim adamları araştırıyor sigara içen bir toplumu 100 yıldır uğraşıyorlar. Sigarayı bıraktırmak için doktorlar, profesörler insanlarda küçük bir alışkanlığı terk ettiremezken Hz. Resulullah 23 yılda bir dine müntesibi olan putperest olan bir toplumu insanlığın en medeni topluluğa dönüştürdü. Bugün insanlık O’na muhtaçtır. Bizler de ona ve yoluna muhtacız. Bakın öyle bir kardeşlik o topluluğa getirdi ki birisi Türk Suheyli Rumi, birisi acem Selmani Farisi, birisi Afrika’da Bilali Habeşi birisi kürd Caban El Kürdi olmak üzere Araplarla bunlar nasıl kardeş oldular." dedi.

"Kıyamet gününde Allah’ın huzuruna ak bir yüz ile çıkmak istiyorsak Resulullah’ın şefaatine nail olmak istiyorsak tekrar özümüze dönmeliyiz" diyen Karavil, "Özümüze dönmenin yolu da İslam, Kur'an ve Hz. Muhammed ile ancak olur.” diye belirtti.

Sığırcık köyünde de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde düzenlenen etkinlik de köy halkından büyük ilgi gördü. Platformun kurulduğu köy meydanı, tevhit bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber efendimiz için yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlikte, özellikle minik çocukların ve yaşlıların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağlaması güzel görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Ramazan Gülçek’in yaptığı etkinlik M. Emin Hocanın okuduğu Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu Mevlidi Şerif ile devam etti. Mevlitten sonra Sığırcık Çocuk İlahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Özellikle Yasemin Bağmancı isminde kız çocuğunun Resulullah’a atfen okuduğu şiir sırasında bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşmacı olarak katılan M. Ali Aysu hoca, Peygamberimizin hayatından kesitler sunarak vahdet ve kardeşliğin tesisinin önemine değindi. Aysu, “Resulullah bize uyarıcı olarak gönderilmiştir. Gelin Resulullah'ı dinleyelim bu zulümattan bu karanlıktan kurtulmak için Resulullah’a kulak verelim. Günümüzde her tarafta oluk oluk Müslümanların kanı akmaktadır. Her taraf zulümat her taraf karanlık emin olun ki bundan kurtulmanın yolu Resulullah’a tabi olmaktır. Bundan kurtulmanın yolu Allah’ın kitabına tabi olmaktır. Bundan kurtulmamızın yolu Resululah’a olan imanımızı ve biatımızı tekrarlamaktır." dedi.

Etkinlikler yapılan duaların ardından son buldu. (Mehmet Demir, Sabri Acet- İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.