banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Şanlıurfa'da kirayı ödeyemeyen aile sokağa atıldı VİDEO

Şanlıurfa’da ev kirasını ödemeyen aile ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Evin küçük kızı Büşra gözyaşlarına hakim olamadı.
7 Çocuklu Dikeç ailesi 2 gün önce kira parasını ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından sokağa atıldılar.Eşyalarının bir kısmına ev sahibi tarafından kira karşılığında el konulan aile 3 günden beridir İş-kur yakınlarında bir parkta 5 çocuğuyla birlikte yetkililerin ve hayır sever vatandaşların kendilerine uzatacak bir yardım eli bekliyorlar.
Sokağa atılan ailenin reisi Musa Dikeç “Ben inşaatlarda boya ustasıyım,daha önceleri işlerimiz iyiydi lakin Suriyeli mültecilerin gelip memleketimizde özellikle de sektörümüzde düşük yevmi yelerle çalışmaları bizim  de iş bulmamızda hayli zorluk çekmemize neden oldular. Hatta iş bulamıyoruz.5 tane çocuğum var 1 tane oğlumu bugün askere gönderiyorum diğer 5 çocuğumda okula gidiyor okullar açıldı,ben çocuklarıma ne okul kıyafetleri alabildim ne de okula yollayabildim.”diyerek sözlerin tamamladı.
Veysel Dikeç “Ev sahibi borcumuzu ödeyemedik diye dışarı attı Bağlarbaşında oturuyorduk 7 kişiyiz 9 nüfusumuz var babam çalışmıyor lise 1. sınıfa geçtim ama maddi durumuz olmadığı için babamda çalışmıyorum beni okula göndermiyorlar “
Anne Rahime Dikeç” 2 gündür buradayız Borcumuzdan dolayı ev sahibi bizi dışarı attı. Paramız yoktu evde bulmadık kocam işsiz mecbur kaldık buraya geldik yardım vermiyorlar hep Suriye’lilere yardım ediyorlar bizlere yardım etmiyorlar ne evimiz var be bir şeyimiz var yinede yardım etmiyorlar Vakif’ta ismimiz var gittik 3 ay sonra gelin dediler”
Evin en büyük oğlu İbrahim Dikeç askerlik işlemleri için hastaneye gittiği belirtilirken yoksulluğa ve okula gidememenin vermiş olduğu duygularla Küçük Büşra gözyaşlarına hakim olmadı.
Şanlıurfa İş Kur Müdürü Necdet Karasevda İş Kur bina girişinde aileyi gördüğünde Baba Musa Dikeç’i yanına çağırarak iş kur iş vereceğini belirterek makam arabasına bindirdi.
Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.