banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Urfa STK'larından tepkiler gelmeye devam ediyor


Şanlıurfa’da kimliği belirsiz kişilerce duvarlara yazılan 'Çare şeriat', 'Zafer İslam'ın', 'Tağut nedir?', 'Yılbaşı küfürdür' yazıların CNN Türk başta olmak üzere bir çok haber sitelerinde yer almasına  Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşlarından tepki gelmeye devam ediyor.
Sitemize açıklama yaparak tepki gösteren Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dererneği (ŞASEMKOM) Başkanı Faruk Akbaş, ÖNDER Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ŞANİMDER disiplin kurulu başkanı Zeki Kurt, Haliliye İmam hatip Derneği Teşkilat Başkanı Murat Müjdeci ve Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun’dan sonra bir tepki de TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinden geldi.
TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi başkanı Mehmet Sadık Sade yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
CNN tarafından gündeme getirilen, Doğan Haber Ajansı menşeli haberi ibretle ve hayretle takip ettik. Her cümlesi provokasyon kokan, zihinleri bulandırmaya yönelik olarak yapıldığına inandığımız böyle bir haberi reddediyoruz ve yapanları aklı selime ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Tabi asli işi provokatörlük olanlar, davetimizin muhatabı değildir.
Ağa babalarının izinde yürüyen, onların gözüne girmek uğruna kutsal tanımayan birilerinin, kamuoyu nezdinde ve gönlünde yer bulamayacağına inanıyoruz.  Bir yayın organının ve çalışanlarının özellikle ülkemizin kritik bir dönemeçten geçtiği zamanlarda kimin menfaatine çanak tuttuğunu iyi bilmesi ve ona göre davranması gerekmektedir. Doğrular er geç gün yüzüne çıkacak, adalet tecelli edecek ve bir gün herkes ettiğinin karşılığını mutlaka bulacaktır.
Şanlıurfa’mız; Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden birisidir. Huzurunu bozmak isteyenlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da prim vermeyecektir.
Yakın tarihimiz; bu tip provokatif olayları tezgahlayanların, yayanların, mağdur gösterilenlerin, belirli bir kesimi suçlayanların hep aynı kaynaktan beslenen kan emiciler olduğunun çarpıcı örnekleri ile doludur.
Çoğu kez, tavşana kaç diyenlerle, tazıya tut diyenlerin aynı kimseler olduğuna şahit olduk. Duvarlara yazılan bu yazılar gibi öncü sarsıntıların, ilerideki büyük depremlere bahane edilme çabalarına tanık olduk.
Bilinmelidir ki; artık ülkemiz ve vatandaşlarımız maskelerin ardındaki yüzleri bilmese de itibar etmemektedir. Seslerini duysa da dikkate almamaktadır.
İnanan kesimi sokağa dökme, başka kesimlerin üzerine saldırtma çabaları sonuçsuz kalacaktır. Halkımız devletine ve yöneticilerine güvenmektedir.
Hukuksuz hak aramanın terörün ekmeğine yağ süreceğini iyi bilmektedir.
Aslında bu ve benzer haberlerin, safların netleşmesi adına faydalı sonuçlara da sebep olduğunun farkındayız. Bu tip haberler, adı geçen yayın organlarının kendi saflarını kamuoyunda daha belirgin hale getirmeye yarayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.