banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Diyarbakır Şırnak Gaziantep Adıyaman

Şanlıurfa'da kazanan belediye başkanları tanıyalım

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

1959 Doğumlu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği yaptı. 27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atandı. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Şanlıurfa Valiliği'ne getirildi. 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediye başkan adayı olmak için, 30 Kasım 2013 tarihinde, valilik görevinde iken emekli oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Güvenç, Ayrıca AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç'in ağabeyidir.

HALİLİYE

Fevzi Demirkol, Haliliye Belediye Başkanı

1953 Yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlkokulu Şanlıurfa Atatürk İlkokulunda okudu. Orta okul ve lise eğitimini Urfa Lisesinde tamamladı.

Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 1979 yılında mezun oldu.

Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümünün açılmasına öncülük ederek, 1980-1983 yılları arasında öğretim görevlisi olarak derslere girdi.

Mezuniyetinden bu yana Elektrik Mühendisi olarak çalışmakta ve aynı zamanda çiftçilikle uğraşmaktadır.

14.06.2009 & 15.01.2011 tarihleri arasında Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı, İl Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı.

12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde Ak Partiden milletvekili aday adayı oldu.

03.06.2012 tarihinden bu yana Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi görevini devam ettirmekteydi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

KARAKÖPRÜ

Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı

1975 yılında doğan Şanlıurfa'da doğan Çiftçi, ilk ve ortaokulu Şanlıurfa'da, lise öğrenimi ise Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde 1993 yılında tamamladı.

1998'de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çiftçi, 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde bağımsız olarak belediye başkanı seçilmiş ve daha sonra Ak Parti’ye katılmıştı.

Almanca bilen Çiftçi, evli ve üç çocuk babasıdır.

EYYÜBİYE

Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediye Başkanı

1970 Şanlıurfa doğumlu olan Mehmet Ekinci, 1985 yılında Gazi Ortaokulu’ndan, 1988 yılında Gazi Lisesi’nden,1992 yılında da Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.

Milli Eğitim bünyesinde 1997–2001 yılları arasında 1 yıl öğretmenlik 2 yıl Akçakale Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı.

2001 Yılında Tarım Bakanlığı’na geçiş yapan Ekinci 2001–2005 yılları arasında Akçakale İlçe Tarım Müdürü olarak görev yaptı.

2005–2006 Yıllarında Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü’nde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü, 2006–2008 yılları arasında Şanlıurfa İl Tarım Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

2008 yılından bu yana Ülkemizin AB’ye giriş sürecinde olması hasebiyle oluşturulan IPARD Programının yürütüldüğü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Kırsal kesim ve şehir içindeki kırsal nüfusun tarımsal ve sosyolojik problemleri hakkında bir çok araştırma, çalışma ve yayını bulunmaktadır.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Ekinci İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

AKÇAKALE

Abdulhakim Ayhan, Akçakale Belediye Başkanı

Abdulhakim Ayhan, 1974 yılında Akçakale’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Akçakale’de tamamladıktan sonra, yükseköğrenimini Kırgız Devlet Tıp Akademisi’nde yaptı. Lisans programını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, 2004 yılında Akçakale ilçesinde serbest eczacı olarak iş hayatına başladı

2009 yerel seçimlerde Akçakale Belediye Başkanı seçilen Ayhan, evli ve 2 çocuk babasıdır ,

İyi derecede Rusça ve Arapça bilmektedir.

BİRECİK

Faruk Pınarbaşı, Birecik Belediye Başkanı

1951 yılında Birecik’te dünyaya gelen Avukat M. Faruk Pınarbaşı İlkokulu Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda bitirip ortaokulu Birecik Ortaokulunda tamamladı.Lise öğretimini ise Gaziantep lisesinde tamamladı.1968 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini kazandıktan sonra 1972 yılında başarı ile mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Mezuniyetinden sonra kısa bir dönem Cumhuriyet Savcılığı yapan Avukat M. Faruk PINARBAŞI serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan aktif siyasetle meşgul oldu ve ilçe başkanlığı dâhil her kademede görev aldı, hizmet tecrübesi kazandı.29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Birecik Belediye Başkanlığı’na seçilen Av. M. Faruk Pınarbaşı evli ve iki çocuk babasıdır.

BOZOVA

Zeynel Taş, Bozova Belediye Başkanı

1976 yılında Bozova'da doğan Taş, ilkokulu Bozova'da, ortaokulu Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Liseyi dışardan tamamlayan Taş, uzun yıllar inşaat işçisi olarak yurdun çeşitli bölgelerinde çalıştı. Taş, 2009'da Bozova Belediye encümeni olarak görev yaptı.

CEYLANPINAR

Menderes Atilla, Ceylanpınar Belediye Başkanı

1965 Ceylanpınar doğumlu. Lisans mezunu. Menderes Atilla'nım babası Seydo Atilla da, daha önce Ceylanpınar’da belediye başkanlığı yapan kişilerden biridir. Ağabeyi Mehmet Atilla ise 1984 ve 1994 yılları arasında Ceylanpınar’da belediye başkanlığı yaptı.

Menderes Atilla, 1983 yılında Milliyetçi Demokrasi Partisi’nde gençlik kolları başkanlığı göreviyle siyaset hayatına ilk adımını attı.

Daha sonra 2 dönem Anavatan Partisi’nin Ceylanpınar İlçe Başkanlığı görevini yaptı. 2 dönem de Demokrat Parti Ceylanpınar İlçe Başkanlığı yaptı.

27 Mart 2009’daki yerel seçimlerde Demokrat Parti’den Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı olan Menderes Atilla daha sonra AKP’ye geçti.

HALFETİ

Mustafa Bayram, Halfeti Belediye Başkanı

1962 Yılında Halfeti doğdu. ilk okulu karaotlak ilk okulunda bitirdikten sonra orta okulu Birecik ortaokulunda okudu Liseyi Halfeti Lisesinde okuyup mezun olduktan sonra çiftçilikle uğraştı. 2 dönem BDP Halfeti ilçe başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

HARRAN

Mehmet Özyavuz, Harran Belediye Başkanı

1954 Harran doğumlu olan Mehmet Özyavuz, 1974 yılında barış harekatına katılmış olup, Kıbrıs gazisidir. Özyavuz, Harran’da muhtarlık yapmış ve 12 yıl İl Genel Meclisi, İl Daimi Encümenliği ve parti başkanlığını yürütmüş 2009 yerel seçimlerinde MHP’den aday olup başkanlığa seçilmiştir.

HİLVAN

Aslan Ali Bayık, Hilvan Belediye Başkanı

1961 Yılında Hilvan’da doğdu. İlkokulu kendi köyü olan Kepirhisar’da okuduktan sonra orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1984 ile 1988 yılları arasında Hilvan Belediyesinde memurluk hayatına başlayan Bayık, burada su işlerinden sorumlu olarak görev yaptı.

Her zaman başarıyı hedef edinen Bayık, belediyecilikte edindiği tecrübeleri geliştirmek ve hayata geçirmek amacıyla 2004 yerel seçimlerinde AK Partiden Hilvan’a belediye başkan adayı oldu. Her zaman ahlaklı bir siyaseti kendisine ilke edindi.

2004 yılında ilk kez girdiği yerel seçimleri çok az bir farkla kaybetti.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Partiden aday adayı oldu ancak aday olamadı. Aslan Ali Bayık seçimlere Saadet Partisinden aday olarak girdi.

“Hilvan Sevdalısı” sloganıyla yola çıktı ve seçimi galibiyetle sonuçlandırarak belediye başkanı oldu. Hizmeti hedef edinen Bayık, ilçesine daha iyi hizmet etmek ve iktidarın nimetlerinden faydalanıp hayalindeki projeleri daha erken hayata geçirmek için 28 Aralık 2010 tarihinde AK Partiye geçiş yaptı.

Aslan Ali Bayık evli ve 4 çocuk babasıdır.

SİVEREK

Resul Yılmaz, Siverek Belediye Başkanı

Resul Yılmaz; 1969 yılında Siverek’e bağlı Katırkuyu köyünde dünyaya geldi. ilköğrenimini Siverek Atatürk ilköğretim okulunda, orta öğrenimimi Siverek imam hatip lisesinde tamamladı. 1990 yılında Dicle üniversitesi Eğitim Fakültesi Siirt Eğitim Yüksek okulundan mezun oldu. 1991 Siverek vakıf ilköğretim okulunda göreve başladı. Siverek’in çeşitli okullarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı.

1994 yılında Dicle Ünüversitesi hukuk fakültesindeki eğitimine başladı. 1998 yılında Dicle Ünüversitesi hukuk fakültesinden mezun oldu.Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Siverek merkezde 1999 yılında serbest avukatlık yapmaya başladı.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde Şanlıurfa Barosunun oluşturduğu Seçim İzleme komisyonunda gönüllü avukat olarak Siverek seçim bölgesinde oy verme ve sayım işlemlerini takip etti. Yılmaz, evli olup 6 çocuk babasıdır.



SURUÇ

Orhan Şansal, Suruç Belediye Başkanı

01.01.1978 yılında adanada doğdu. Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Dicle Devlet Hastanesi'nde 11 yıl diş hekimliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Şansal İngilizce bilmekte.



VİRANŞEHİR

Emrullah Cin, Viranşehir Belediye Başkanı

1963 yılında Viranşehir'de dünyaya geldi. ilk orta ve lise öğrenimini Viranşehir'de tamamlayan Cin, Dicle Üniversitesinden mezun olarak öğretmen oldu. Viranşehir'in değişik yerlerinde öğretmenlik yapan Cin, sendikal çalışmalar içinde de yer aldı. 1999 yılında HADEP'ten Belediye Başkan Adayı olan Emrullah Cin Viranşehir belediye başkanı olarak seçildi. Ardından SHP'de 2004 yılında yeniden Viranşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Daha sonra DTP'ye geçen cin 1999 ile 2009 yılları arasında 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. 2009 yılında KCK operasyonlarında gözaltına alınıp tutuklanan Cin, 4 yıl 2 ay Diyarbakır cezaevinde tutuklu kaldı. 3 Şubat 2014 tarihinde tahliye olan Cin, BDP'den Belediye Başkan Adayı olarak seçildi. Emrullah Cin evli ve iki çocuk babasıdır.

BDP Viranşehir Belediye Başkan Adayı Emrullah Cin, daha önce 1999 ile 2009 dönemleri arasında Viranşehir Belediye başkanlığı yaptı.

Asıl mesleği öğretmenlik ve Sendikacılık olan Cin KCK ana davasında tutuklanarak 4 yıl 2 ay cezaevinde tutulmuştur. 3 Şubat 2014 tarihinde tahliye olan Cin, BDP'nin Viranşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Mehmet ASLAN / Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.