banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Urfa'da hergün 10 bin kişiye yemek dağıtıyorlar

Kurulduğu günden beri hizmetlerini devam ettiren Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayında günlük 10 bin kişilik yemek yardımında bulunuyor.


Şanlıurfa’da binlerce mağdur aileye giyim, gıda ve sıcak yemek yardımında bulunan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya devam ediyor.

24 yıl önce bir Ramazan ayında sadece fakirlere yemek dağıtmak amacıyla kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bünyesinde bulundurduğu aşçılar ve kasaplarla hizmetlerini sürdürüyor. Öğle saatlerine yakın kenar mahallelerden yaşlı-genç, kadın-erkek birçok kişinin ellerinde yemek tabaklarıyla aşevinin kapısında sıraya girdikleri görülüyor.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Derneğinin sorumluluğunu yürüten halk arasında Aziz hoca diye bilinen Abdulaziz Kutluay, İLKHA’ya yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

24 yıldır binlerce Şanlıurfalı yoksul ve mağdur ailelere hizmet verdiklerini söyleyen Kutluay, günlük 10 bin kişilik yemeğin dağıtıldığını söyledi.

Kutluay, “Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1993 yılından beri hizmet ediyor. Bin aileye ortalama yardım yapıyoruz. Bu bazen bin 200 aileye kadar çıkıyor bazen de eksiliyor. Ayrıca burada günlük 10 bin kişilik yemek yapılıyor. Buradan yardım alanlar yetimler, dullar, engelliler, asker ve mahkûm aileleri buradan faydalanıyorlar.” dedi.

İhtiyaç sahiplerinin durumlarını öğrendikten sonra yardımların yapıldığın söyleyen Kutluay, “Aile tablolarıyla bize müracaat ediyorlar. Evlerine gidilip kontrol ediliyor. Daha sonra burada ne olursa olsun onarla paylaşıyoruz. Genel olarak ana görevimiz bunlara sıcak 2 çeşit yemek vermek. Ramazan ayı olması münasebetiyle biraz daha hızlı oluyor. Biraz daha talep oluyor. İstiyoruz ki bu mübarek günde buraya gelen boş dönmesin. Bunun için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adak ve sadaka kurbanlarını da kabul ettiklerini sözlerine ekleyen Kutluay, esnafın mal ve eşya zekâtını da değerlendirip yoksul ailelere verdiklerini dile getirdi.

Kutluay, şöyle devam etti: “Burada kardeşlerimiz zekâtlarını değerlendirebiliyorlar. Bu gıdalar kazanlarda pişirilip yoksul ve muhtaç ailelere temlik (zekât niyetiyle verilen yardım) olarak veriyoruz. İstediği gibi yemeği tasarruf edebiliyor. Adak ve sadaka kurbanlarını burada kesiyoruz. Şöyle ki bazen gelip bize parasını veriyor bizde onun adına alıp kasap yerimizde kesiyoruz. Veya kendisi alıp getiriyor. Böyle bir hizmetimiz de var. Esnafımız mallarının zekâtlarını değerlendiriyor. Pasaj esnafından bir kardeşimiz muhtaç ailelere ampul getirdi. Kendisi ampul sattığı için malının zekâtını vermek amacıyla bize getirdi.”

Yardımseverlerin isterlerse fitre, zekât ve oruç fidyelerini fakir ailelere beraber vereceklerini söyleyen Kutluay, “Yılın on iki ayında giydiriyoruz ama bayram yaklaşıyor diye bayramlıkta dağıtıyoruz. Giyimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Birinci ve ikinci el temiz elbise getiriyorlar. O elbiseleri muhtaç ailelerle paylaşıyoruz. Fitrelerini, zekâtlarını hatta oruç fidyelerini burada değerlendirebilirler. Oruç fidyelerini kendileri adına biz kendisini oturtarak bu fakir aileye ver diyoruz. Fitreyi de aynı şekilde kullanıyoruz. Bu şekilde hizmetimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Tüm Müslümanların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik eden Kutluay, Ortadoğu’daki kan, gözyaşı ve savaşların durmasını diyerek hayırlı bir Bayram temennisinde bulundu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.