banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Balıklıgöl doldu taştı

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da ilk baharın tüm güzelikleriyle rahatlayan vatandaşlar, hafta sonu tatilini de fırsat bilerek Balıklıgöl'deki yeşil alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

 

Farklı şehirlerden de kenti ziyarete gelen vatandaşlar, tarihi ve turistlik yerleri ziyaret ederek, kutsal mekanlarda dua etti.

 

İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yer 

Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa’nın en çok ziyaretçi çeken yerleri doldurdu.

“Allah’ın Dostu” anlamına (Halil-ür Rahman) gelen bu isim Hazreti İbrahim’in kutsallığını yansıtıyor. Bugün göl hem Halil-ür Rahman, hem de Balıklı Göl olarak anılıyor.


Balıklı Göl’ün hemen yanı başında yer alan ve Eyyubiler Devleti’nin kurucusu Salahaddin Eyyubi’nin yeğeni Melik Eşref tarafından 1211 yılında yaptırılan Halil-ür Rahman Cami ise, gölün doğal güzelliğine mimari estetik katıyor.

“iki göl de kutsal sayılıyor ve buradaki balıklar avlanmıyor”


Gölün kenarında yer alan Halilür Rahman Camii, Hazreti İbrahim’in düştüğü makam, medrese, hazire ve türbelerden meydana gelmiş bir külliye halindedir. Her iki göl de kutsal sayılmakta ve buradaki balıklar avlanmamaktadır.

Haber: Ali Aslan / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.