banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu geçiyor VİDEO

Etkinliklere Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral  İhsan Başbozkurt ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba önce Valilikte gerçekleştirilen Tebrikat törenine katıldı. Ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Geçit Törenine katılan Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı İhsan Başbozkurt ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba halkı selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından geçit töreni öncesinde öğrenciler günün anlam ve önemine anlatan şiirler okudu. Cumhuriyetimizin 89. Yıl kutlamaları kapsamında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Vali Güvenç konuşmasında şunları söyledi: “Kutsal ruhu üzerinde taşıyan, kadim bir geçmişi ve tarihi olan, Peygamberler diyarı Şanlıurfa’mızın kıymetli halkı, Yarınımızın umudu, muradı, çiçeği sevgili çocuklar,

Bugün burada, bu güzel günde, koca tarihin ve şu gök kubbenin altında, gazilerin, şehitlerin şahitliğinde, ecdadımızın ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurlarında devletimizin en büyük gününü Cumhuriyet Bayramını kutlamak için toplandık.

Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, sevincimizi, huzurumuzu göstermek için toplandık.

Bu vatanı bize teslim eden atalarımıza, şimdi toprağın altında yatan şühedaya şükran hislerimizi ifade etmek için toplandık. Hepimize kutlu olsun.

Bugün dünyaya gerek demokrasi alanında, gerekse ekonomi alanında örnek olacak bir ülke haline gelmenin gururunu yaşıyoruz. Yanı başımızdaki sıkıntılara da derman olmak için çırpınan, insanlığın refahı için enerji harcamaktan kaçmayan bir devlet olma noktasına geldik.

Değerli Şanlıurfalılar, bugünlere ulaşmamız kolay olmadı. Seferberliklerden, dolup dolup boşalan kışlalardan, kıtlıklardan, gidilip dönülmeyen yerlerden, gonca gülün tazelerinin kırıldığı cephelerden ve kanlı Yemen’den ve yiğitlerin harman gibi savrulduğu Balkanlardan ve Kafkas’tan anaların babaların ümidini kestiği Çanakkale’den, çırpınan Karadeniz’den, Kırım’dan ve Kerkük’ten geldik bugünlere.

Yolu olmayan, okulu olmayan, ilacı olmayan günlerden yolu, ilacı, ışığı bol bol olan günlere vardık bugün. Sevgili gençler en önemlisi bugün gelecek adına çok daha ümitli ve inançlıyız. Önümüzdeki asır bizim asrımız olacak.

89 yılda çok şey başardık.

Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet çağdaş hukuka dayalı bir devlet kuruluşu olduğu kadar aynı zamanda halk için bir yaşam tarzıdır. Demokratik Cumhuriyet ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her vatandaşımızın ortak varlığıdır.

Cumhuriyet Türkiye’sinde Şanlıurfa’yı tekrar bölgenin merkezi haline getirmek en büyük görevimizdir.

Son yıllarda bölgemizle ilgili gelişmeler, Şanlıurfa’nın bulunduğu konumu ve durması gerektiği yeri ortaya koymaktadır. Kendini tanıyan, gücünün ve değerlerinin farkında olan, kendini bilen Şanlıurfa, bölgesinin merkezi olduğunun farkındalığını ortaya çıkaracaktır.

Aynı tarihi ve kültürel mirası paylaştığımız, aynı hislere, duygulara, zevklere sahip olduğumuz komşu ülkenin içindeki sıkıntıların bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Sonra kaldığımız yerde komşu ülkenin komşu şehirleriyle ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden canlandırmak, bölgenin huzur dağıtan, demokrasi örneği sergileyen, güçlü ve lider ülkesi olmak aynı zamanda Cumhuriyetin kazanımlarındandır.

Şunu kimse unutmasın ki, öncelikli amacımız halka hizmet olduğunun şuuruyla bize tevdi edilen görevi yerine getirmektir. Halk – devlet birlikteliğini pekiştiren davranışları sergilemek, sizlere yakın olmak için gösteriyoruz.

Gelin hep beraber sevgi içinde değerlerimizin kıymetini bilerek çalışalım. İnsanlığa faydalı olmak için içimizdeki güzellikleri yayalım, gönülleri açalım, kucaklayalım birbirimizi, ışık olalım, yol gösterelim geleceğimize.

Bilelim ki bugün burada Türkiye Cumhuriyetinin meydanlarında bütün dünyaya yeni bir dirilişin müjdesi haykırılacaktır. Bugün burada fevkalade güzelliklerin kozası örülecektir. Tüm dünyaya yayılacaktır.

Bayramınızı bu duygularla tebrik eder, dünya var oldukça, bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklara ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım” dedi.

Vali Güvenç’in konuşmasının ardından etkinlikler halk oyunları ekiplerinin gerçekleştirdiği gösteri ve öğrenciler ile askeri birliklerin geçit töreni ile son buldu.

Kutlama töreninin ardından Vali Celalettin Güvenç, kutlamalarını organize eden öğretmenleri tebrik etti.

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.