banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Urfa'da Belediyeler Kara Battı

Gece boyu belediye başkanları başta olmak üzere tüm ekiplerin sahada olduğu belediyelerde karla mücadele için yeterli ekipman ve eğitimin olmaması trafiğin felç olmasına neden oldu. 

Şanlıurfa'da ana arteller dışında müdahale edemeyen Belediye ekipleri, ana artellerde bile yetersiz kaldıler. Ana artellerde bile yer yer trafik aksamalaraına neden oldu.

KARLA MÜCADELEDE, EKİPLER YOĞUN ÇABA SARFETTİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da olumsuz hava koşullarının etkili olmasıyla birlikte vatandaşların kar yağışından etkilenmemesi için oluşturduğu Krizi Masası, Şanlıurfa merkez ve ilçelerde kapanan yolları açmak için yoğun çaba sarf etti.

Merkez ilçe ve mahallelerin yanı sıra yağışın etkili olduğu diğer ilçelerle kırsal mahallelerde yolları ulaşıma açmak için mücadele eden Ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.
3 vardiya şeklinde çalışan ekipler, Kriz Masası ve Büyükşehir İletişim Merkezi'ne gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde hız verdikleri çalışmalara sabaha sürdürecek.
Kapanan yolları ulaşıma açan ekipler, Akabe-TOKİ, Şanlıurfa Mardin Çevre Yolu, Otogar, Esentepe-Mehmet Akif İnan Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Şehitlik Kavşağı gibi birçok cadde ve bulvarda küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar Yağışının devam etmesi sebebiyle aynı caddeleri birçok kez tuzlayıp, küreyen ekiplere, ilçe belediyeleri de destek verdi.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin teyakkuz halinde olduğu çalışmalar kapsamında 11 greyder, 14 kepçe ve tuzlama çalışması yapan 14 iş makinesi ile 90 personel sahada görev yapıyor. Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediyelerinin de merkezdeki çalışmalara destek verdiği çalışmalar kriz merkezinin kontrolünde devam ediyor.
Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, gece boyunca sokaklarda tarama yaparak evi olmayan veya sokakta kalan vatandaşların otellere yerleştirilmesi için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi ALO 153/24 saat boyunca vatandaşlara hizmetini sürdürüyor.
Meteorolojiden edinilen bilgiye göre kar yağışının etkisini sabaha kadar sürdüreceği ve bu nedenle vatandaşların zorunlu olmadığı müddetçe araçlarını kullanmaları rica olundu.

KARAKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI DA SAHADAYDI

Kar yağışından en fazla etkilenen ilçelerden birisi de Karaköprü İlçesi oldu. Karaköprü İlçesinde Ekipler gece boyu karla mücadelesini sürdürürken belediye Başkanı Metin Baydilli de karla mücadele ekilerini yanlız bırakmadı.

EYYÜBİYE BELEDİYE ARA VERMEDEN ÇALIŞTI

Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kriz masasını bizzat yönetti. Karla mücadele ekibini kontrol ederek çalışmaları yerinde inceledi. gece boyu karla mücadele çalışması yürütülen Eyyyübiye'de yolda kalanlar da oldu. Yolda kalan sürücülere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yardımcı oldu.

Mehmet Ekinci, Toki Akçakale çevre yolunda mahsur kalan vatandaşlara makam aracıyla Yenice mahallesine kadar eşlik etti.

HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN ‘KAR’ MESAİSİ

Haliliye Belediyesi, yoğun kar yağışında karla mücadele çalışmalarına devam ederek, vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçmeye çalıştı. İlçe genelinde sürdürülen karla mücadele çalışmalarını da Belediye Başkanı Fevzi Demirkol yerinde inceledi.

Kent genelinde akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışının ardından Haliliye Belediyesi yoğun çalışma başlattı. Olumsuz hava koşullarına karşı ekipmanlarını hazır tutan Haliliye Belediyesi, karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürdü. Temizlik, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekipler, vatandaşların kar nedeniyle mağduriyetini gidermek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptı. Ekipler, karla mücadele kapsamında ana cadde ve ara sokaklarda çalışmalarını kar küreme ve tuzlama şeklinde devam ettirdi.

BAŞKAN DEMİRKOL İŞÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

İlçe genelinde devam eden karla mücadele çalışmalarını Başkan Fevzi Demirkol ile Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan yerinde inceledi. İşçilerle görüşerek çalışmalarını dikkatli şekilde yürütmelerini söyleyen Başkan Demirkol, denetleme yaptığı otobüslerin toplama merkezinde vatandaşlarla da bir araya geldi.

İlçe genelinde tuzlama araçları ve kar küremede kullanılan iş makinelerini gören vatandaşlar, görüştükleri Başkan Fevzi Demirkol’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haber: www.balikligol.com 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.