banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfa'da 20 kişiye tirit ziyafeti

 

Yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da, V. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci günü 2 ton etin kullanıldığı tirit ziyafeti ile başladı.

 

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Platosunda sabah namazının ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve yaklaşık 20 bin kişi tirit yedi.

 

Buluşmalar kapsamında katılımcı, konuklar ve vatandaşlarla tirit yemeğinin paylaşılmasının amaçlandığı, Tirit Ziyafeti için 2 ton et, 10 bin ekmek, 500 kg yoğurt, 250 kg limon, 200 kg biber ve 50 kilogram sarımsağın kullanıldığı yemek saat 06.00’dan itibaren vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.

 

Şanlıurfa Valiliğinin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen Tirit Ziyafetine katılan Vali Celalettin Güvenç, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun duasının ardından; Hz. İbrahim’in vazgeçilmez yemeği olan tiridi vatandaşlara ikram etti.

 

Vali Celalettin Güvenç, 2 ton et ile 20 bin kişiye tirit ikramında bulunduklarını söyledi. Buluşmaların ikinci gününün tirit ikramı ile başladığını ve Balıklıgöl’de uluslararası tanıtım ve resim sergisi ile devam edeceğini belirten Vali Güvenç, buluşmalarda yerli ve yabancı misafirlerin katılımı ile çok güzel bir atmosferin oluştuğunu ifade etti.  Vali Celalettin Güvenç, “Rengi ülkesi, coğrafyası,  dili ne olursa olsun aynı inanç etrafında olan bizler biradayız” diyerek, “Aynı havayı aynı atmosferi mutlulukla paylaşıyoruz. Urfalılara teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda İbrahim Buluşmalarını daha geniş kapsamlı ve uluslararası ölçekte yaparak hem Urfa’nın tanıtımına katkı sunacak hem de Hz. İbrahim geleneğinin sürdürülmesini sağlayacağız. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kuzey Afrika’dan Buluşmalara katılan ve ‘Sierra Leone’deki Yetim ve Kadınlara yönelik eğitim ve yardım çalışmalar’ yapan programın kurucusu olan Hawa Turay, buluşmalara katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Hz. İbrahim tüm dinlerin atasıdır. Hz. İbrahim’den burada öğrendiğimiz bu şekildeki yardımlaşmayı, organizasyonu ülkemize dönünce orada gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

 

Oxfam İnternatıonal Başkanı Chris Wardle ise misafirperverliğin çok güzel bir örneğini Buluşmalarla Şanlıurfa’da gördüğünü ifade ederek, organizasyona katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.