banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Şanlıurfa Zabıtasından maytap operasyonu

Esnaf Envanteri Güncelleme çalışmaları çerçevesinde yürütülen bu çalışmalarda Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 8 bin 314 iş yerini denetledi. Denetimlerde ruhsatsız olduğu tespit edilen 47 adet iş yeri hakkında yasal işlem başlatılırken alınan encümen kararı ile 34 adet iş yeri ruhsat alıncaya kadar kapıları mühürlenerek faaliyetten men edildi.
Şanlıurfa Belediyesi iş yeri açacakların mağdur olmamaları için yapacakları işin faaliyete uygun olup olmadığını dair belgelerini önceden Şanlıurfa Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğünden alması gerektiğini bildirdi. Önce iş yerini açıp sonra belgelerini tamamlamanın doğru olmadığı bildirildi.
Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün son bir ay içerisinde iş yeri denetim çalışmalarında 683 iş yerinde inceleme yaptı. Zabıta tespit ettiği suçlardan dolayı 50 iş yeri hakkında tutanak tutarak suç duyurusunda bulundu ve para cezasına çarptırdı.
Seyyar satıcılara yönelik yürütülen çalışmaların yanı sıra kaldırım işgallerine yönelik denetimlerinde 306 adet bina –ev ve muhtelif iş yerlerinin kontrol etti. 217 yazılı, 89 iş yerine sözlü uyarı yapan Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kaldırım ve yol işgallerini önledi.
Yine son bir ay içerisinde Zabıta Müdürlüğü şehir içerisinde hayvancılık yapan 7 hayvan besi yerine tebligatta bulunarak tahliyesini gerçekleştirdi. Dilencilere yönelik yürütülen denetimlerde ise Zabıta Müdürlüğü bir ayda 106 kişiyi yakaladı.
www.balikligol.com


zabıtadan maytap oprasyonu balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.