banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Şanlıurfa yediden yetmişe meydana indi

Dün gece bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminde hayatını kaybedenler için binlerce kişinin katılımıyla Rabia Meydanında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ilçe müftüleri katıldı.

Eyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur kıldırdığı gıyabi cenaze namazının sonunda ise Haliliye İlçe Müftüsü İ. Halil Okulu dua yaptı. Dua esnasında toplanan halkın gözyaşlarına hâkim olmadığı görüldü.

Gıyabi cenaze namazı sonrasında AK Parti Milletvekili M. Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ve Suriyeli âlim Şeyh Ebul Hüda birer konuşma yaptı.

Şanlıurfa’da gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Tuna, hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceklerini, tüm Urfa halkının bu konuda rahat olmasını söyledi.

 

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, halkın iradesine darbe yapan hainlerin tuzaklarının, halkın dirayetiyle bertaraf edildiğini belirti.

İki gündür devam eden darbe protestolarına Suriyeli birçok vatandaş da katıldı. Gruplar şeklinde Arapça ‘Ruhumuzla, canımızla seninleyiz Erdoğan’, ‘Türkiye ve Suriye kardeştir’ sloganlarını atan Suriyeliler, protestolara destek verdi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.