banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kazan Dairesinde Yaşayan Aileye Kaymakam Sahip Çıktı

Sayın Citer’in talimatı üzerine Rami ailesine aynı apartmanda bir daire kiralandı. Yeni yılı yeni evlerinde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Suriyeli Rami şunları dile getirdi. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındık. Elimizde avucumuzda hiçbir şey yoktu. Eşim ve iki çocuğumla sokakta kaldık. Kaldığımız apartman yönetici sağ olsun bize sahip çıktı. Kapıcılık yaparak geçinmeye başladık. Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş bizi ziyaret ederek gıda yardımında bulundu. Daha sonra Kaymakamlıktan yetkililer bize ev kiralayarak buraya taşındık. Viranşehir Kaymakamı başta olmak üzere bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rami ailesini yeni evlerinde ziyaret eden Viranşehir Kaymakamlığı Basın Bürosu Sorumlusu Fethi Üncal yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “ Suriye’deki iç savaşın mağdur ettiği yüzlerce aileden biri de Rami ailesi. Sayın Kaymakamımızın aileden haberdar olması üzerine kazan dairesinde tek gözlü bir odada kalan aileyi gelip ziyaret ettik. Kazan dairesinin olduğu bölümde yoğun olarak duman ve karbon monoksit olduğunu gördük.  İlçe Kaymakamımız Sayın Dr Huzeyfe Citer talimatları doğrultusunda hemen harekete geçerek aileyi aynı binada bir daireye yerleştirdik.” dedi.

Kendilerine yardım eden yetkililere teşekkür eden Suriyeli Rami’nin eşi Hede yeni evlerine girmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ev ihtiyaçlarının giderildiği belirten Hede kendilerine Kaymakamlık tarafından buzdolabı battaniye ve birkaç adet kilim yardımı da yapıldığını kaydetti.  Giyim yardımı talebinde bulunan Hede 2016 yılının kendileri için uğurlu ve bereketli bir yıl olacağına inandığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.