banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Hani Türkiye Suriyelileri Gönderiyordu? Vali Küçük’ten Baba şefkati

İlk olarak eski devlet hastanesinin yerinde faaliyete geçen Dilruba Konukevinde kalan Suriyelileri ziyaret eden Vali İzzettin Küçük; konukevinde verilen hizmetlerle ilgili Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’tan bilgi aldı.

Özellikle bakıma muhtaç hastaların, dul ve yetimlerin barındığı konukevinde verilen hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkür eden Vali İzzettin Küçük; çocuklara hediyelerini verdikten sonra konukevinden ayrıldı.

Akçakale’deki incelemeleri kapsamında Akçakale Belediyesi tarafından eski kamyon garajında oluşturulan çadırkenti de ziyaret eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; burada yaşayan 5 bin civarındaki Suriyelinin daha iyi imkanlarda yaşamaları için istemeleri halinde Suruç çadırkente nakillerini sağlayabileceğini kaydetti. Hastane, okul, sosyal alanlar, market, banyo ve tuvaletlerin bulunduğu; daha sağlıklı çadırların kurulduğu çadırkentte yaşamlarını sürdürmeye karar vermeleri halinde kendilerine ayrılmış mahallelere yerleştirilebileceklerini Suriyelilere aktaran Vali İzzettin Küçük; kendilerine sunulacak imkânları, oluşturacakları bir heyetle çadırkente giderek yerinde görebileceklerini dile getirdi.

Akçakale temasları sırasında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e Kaymakam Eyüp Fırat ve Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.