banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Vali izzettin Küçük sahaya indi, Şanlıurfaspora göz kırptı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Suriyeli çocuklarla özel bir okulun öğrencileri arasında gerçekleşen futbol müsabakasında mücadele etti.

Şanlıurfa’da özel bir kolej tarafından sosyal sorumluluk anlayışıyla düzenlenen etkinlikte Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de Suriyeli çocukların takımında yer alarak mücadele etti. Okulun Karaköprü’deki yerleşkesinde düzenlenen etkinlik kapsamındaki maç 1-1 sonuçlanırken maçı dostluk kazandı.

Maçın ardından okul yönetiminin hazırladığı hediyeler Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından Suriyeli futbolcu çocuklara verildi. Maçtan sonra çekilen toplu fotoğrafın ardındansa yine okul tarafından organize edilen New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Şirin’in konferansına geçildi.

Konferanstan önce bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Suriyeli çocukların da tüm çocuklar gibi çocukluklarını güzel hatırlama hakkı olduğunu belirtti. 2011’den bu yana Suriye’den Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli sayısının 523 bin olduğunu kaydeden Vali İzzettin Küçük; 109 bin Suriyelinin Çadır kentlerde yaşadığını belirterek buralarda her türlü alt yapının sağlandığını ve çocukların çadır kentlerdeki okullarda eğitim gördüğünü dile getirdi.

Çadır kentlerin dışında kalan Suriyeli çocukların büyük bir kısmının okula gidemediğini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Yaklaşık 110 bin Suriyeli çocuğumuz var. Bunların 53 bini bizim okullarımızda eğitim alıyor ama 55 bin çocuk okula gidemiyor. Bu çocukların okula gitmesi sadece eğitim ve meslek edinme hadisesi değildir. Ağır bir travma geçirmişlerdir, pek çok kayıpları vardır. O yüzden okullar bu çocuklar için bir rehabilitasyon ve iyileştirme yeridir. Bu yüzden her türlü yardıma açığız” dedi.

Konuşmaların ardından program New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Şirin’in konferansıyla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.