banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

URFA'DA YAPILAN EZANLA DİRİLİŞ ETKİNLİĞİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Din Görevlileri ve Camiler Haftası dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik, Müftülüğe bağlı Kuran Kurslarında yetişen hatiplerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını ise İl Müftüsü İhsan Açık gerçekleştirdi. Daha sonra etkinliğin ana teması olan “Ezanla Diriliş” konulu Türkiye’de ilk defa hazırlanan ve birçok müezzin tarafından birlikte seslendirilen ezan ve Şanlıurfa camileri videosu salondakilere izletildi. Salondakilerin büyük beğenisini toplayan video, istek üzerine ikinci kez salondakilere izlettirildi.

Programın sonundaysa videoda ezan okuyan müezzinlere teşekkür plaketi verildi. Plaket töreni öncesi konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Gönlümüz aydınlandı. Tabi ki bayrağımız ve ezanımız bu gök kubbede her zaman dalgalanacak ve yankılanacaktır. Şanlıurfa’nın en güzide bölgelerinden görüntüler ve Şanlıurfa’nın en güzel seslerinden oluşan bu video umarım Şanlıurfa’nın da dışında ses getirecektir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Müezzinlere plaketleri etkinliğe katılan başta Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Müdürlerinden Osman Traşçı ve İl Müftüsü İhsan Açık tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.