banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Şanlıurfa’daki Nöbeti sona erdi-Son gece coşkulu geçti

 

Son gecedeki Demokrasi Nöbeti programına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban,  meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanları ve binlerce yediden yetmişe Şanlıurfalı katıldı.

Tam 27 gün önce ve şu dakikalarda Türkiye’de büyük kaos ortamı yaratılmak istenmişti. Ne yazık ki, bunu isteyen ve yapmaya teşebbüs eden kişiler, sokağa dökülen milyonlar engeline takıldı. Fetö Terör Örgütüne mensup hainlerin Türkiye’de yapmak istedikleri darbe girişimleri halk tarafından önlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TV kanallarına 3.5 G ile canlı bağlanarak milleti sokağa inmesi için çağrıda bulunması, hainlerin planlarını başına yıktı.

15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar başta İstanbul ve Ankara olmak üzere canı pahasına kendini tankların önüne atan vatandaşlardan 241’i şehit, yüzlercesi de yaralanarak gazi oldu. Kabus dolu gecede sokağa dökülen milyonlar, darbe girişimde bulunan hainlere deyim yerindeyse iman dersi verdi. Abdestini alıp tankların önüne geçen Türk halkı, 15 Temmuz gecesi destan yazdı.

Türkiye’nin dört bir yanında sokağa dökülen halk günlerce demokrasi nöbeti tuttu. Yurt genelinde yaşanan nöbet manzaralarının en renkli ve coşkulu görüntülerinin yaşandığı adreslerden birisi de Şanlıurfa oldu. Hemen hemen her akşam birçok ulusal kanallarda canlı yayınlanan Şanlıurfa’daki Demokrasi Nöbeti, tüm yurtta olduğu gibi burada da sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde binlerce vatandaşa hitap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi nöbetlerinin bu gece itibariyle sona erdiği söyledi ama, nöbetlerimize, çalıştığımız yerlerde, yani iş yerlerinde evlerimizde tutmaya devam edeceğiz.’ Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncesinde bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Fetö Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen’in iadesi konusunda kararlılıkların vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, ‘Fetö buraya gelecek hesap verecek’ dedi.

Haliliye Belediyesi, son geceye damga vurdu

Şanlıurfa’daki Demokrasi Nöbetlerine her akşam bir belediye ev sahipliği yapıyordu, Büyükşehir ve üç ilçe sırasıyla her akşam farklı etkinliklerle Rabia Meydanı’nda binlerce kişiye hizmet verdi. 27 gece boyunca Şanlıurfalılara hizmet veren Belediyeler, farklı etkinliklerle vatandaşlara hizmet vererek buradaki coşkuya ortak oldu.

Son gece olan bu geceye ise Haliliye Belediyesi ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde konuşan Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını dev ekranlarda Şanlıurfalılara izleten Haliliye Belediyesi, Başkent Ankara’daki sevince ortak oldu.

Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen gecede, kum sanatçısı Tarkan Köylü, 15 Temmuz askeri kalkışma girişimini anlatan gösterimini sundu. Kum ile 15 Temmuz gecesini anlatan çizimler yapan Köylü, seyircilerden büyük alkış aldı.

Ev sahibi Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ilk selamlama konuşmasını yaparak, 27 gün boyunca burayı terk etmediğiniz için sizlere minnettarız. Fetö mensubu hainler, birer birer hesap veriyor.’ Dedi.

Ardından AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci birer selamlama konuşması yaparak, siz değerli halkın meydanları doldurması takdire şayan, sizler olmasaydınız şuan bu durumda olmazdık. Hain Fetö lideri Gülen gelip muhakkak hesap verecek’ ifadelerini kullandılar.

Son olarak Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, “15 temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi bizi zayıflattı mı?, buna kesinlikle inanmıyoruz, Bu darbe girişimi bizi kuvvetlendirdi, bizi kenetlendirdi. olup bitenleri daha iyi anlamamızı sağladı. Bu vatanda huzur içerisinde yaşamanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu idrak etmemize vesile oldu.” Dedi.

Türkiye'nin artık kimin Dost kimin Düşman olduğunu iyi anladığına işaret eden Vali Güngör Azim Tuna konuşmasına şöyle devam etti " Bu darbeyi çocuklarımızda gördü, toplumun her kesimi ve tüm siyasi görüşte ki insanımız net bir şekilde gördü. Belki önümüzü kesmek isteyenler olabilecek ama işimiz artık kolay çünkü içimizde ki bu pisliklerden arınmaya başladık, Siz Urfalıların yardımı ile bunlardan kurtulacağız gerekli cezaları vereceğiz dosta-Düşmana tüm Dünya'ya bu birlikteliğimizi göstermeye devam edeceğiz "

Sözlerinin sonuna şunları ekleyen Vali Tuna, Urfalıların Devlete ait kurumlarda darbe gecesi siper olduğu için iftihar ve gurur duyuyorum. Urfalılar bizleri korumaya aldınız sizlere nasıl müteşekkir olmayalım, günlerdir kendi iradenize sahip çıktınız bu darbe izin vermedeniz Gazilerimiz ve Şehitlerimizin var, sizlere teşekkür ediyorum"
Ali Uzun/Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.